Inspirata de reteta Inei si de poftaaaaaaa de ceva dulce am facut un chec.
Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.
Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate ingredientele.
Se ia o tava /forma de chec,se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia (o jumatate din ea),se pun stafidele si cealalta parte de compozitie.
Deasupra se pun nucile si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade.
Se tine in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate cand este copt se lasa sa se raceasca si se pundreaza.
Se taie rece.
A zis Ina sa avem rabdare,dar n-am avut:">
1
Se pot pune si alte fructe confiate in compozitie.