Am promis sa aduc chifle calde.Poftiti va rog!
Faina se pune intr-un bol,facandu-se un loc in mijloc.
Drojdia,sarea,zaharul uleiul, si apa calduta se adauga si se framanta usor.
Cand toate ingredientele au fost incorporate ,se adauga mixul de seminte,faramantand pentru incorporarea lor.
Lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Oul se bate cu frculita intr-un castorn.
Aluatul se imparte in opt parti .
Chiflele se modeleaza cu mana si se pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.
Inainte de a le introduce in cuptor se ung cu ou pentru a le da un aspect placut.
Se lasa la dospit in tava 10-15 minute,apoi se introduc in cupotrul incins la 170 grade.
Se tin in cuptor circa 30-35 de minute.
Cand s-au copt l,se scot din tava,se pun pe un prosop curat si se invelesc.
1
Pentru mai multa siguranta se face testul cu scobitoarea pentru a ne convinge daca sunt coapte.