publicat la 23.12.2024
publicat la 23.12.2024
publicat la 23.12.2024
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Cum se prepara Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat: Îndepărtează cotorul de la vânătă și tai-o în bastonașe potrivite. Condimentează-le cu sare. Amestecă făina cu sare, piper, praf de usturoi și boia de ardei....
Rețetă de Melanzane alla Parmigiana – Vinete la Parmigiana ca în Italia
Cum se prepara Rețetă de Melanzane alla Parmigiana – Vinete la Parmigiana ca în Italia: Taie vinetele în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm grosime. Presară sare pe feliile de vinete și lasă-le într-o strecurătoare timp de aproximativ 20 de minute pentru...
Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Cum se prepara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi, aproximativ 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă un praf...
Cremă de ardei copți cu brânză feta - Un deliciu ușor de preparat și savurat
Cum se prepara Crema de ardei copți cu brânză feta - Un deliciu ușor de preparat și savurat: Feliază bagheta de pâine, așează feliile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește feliile de pâine cu puțin ulei de măsline, condimentează-le cu...
Vinete la cuptor cu brânză feta - Rețeta rapidă și gustoasă
Cum se prepara Vinete la cuptor cu brânză feta - Rețeta rapidă și gustoasă Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Crestează adânc miezul cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă cu hârtie de...
Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă
Cu se prepara Chiftele de dovlecei cu feta - Rețeta delicioasă și rapidă: Curăță și rade dovlecelul cu ajutorul unei răzători cu ochiuri mari. Stoarce bine dovlecelul de zeamă lăsată. Toacă mărunt mărarul spălat și rade cățeii de usturoi pe o răzătoare cu...
Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post
Cum se prepară Pilaf cu legume - Rețeta gustoasă de post: Curăță și taie legumele în cuburi potrivite. Pune puțin ulei într-o tigaie. Pune ceapa tocată, adaugă ardeiul, dovlecelul, vânăta, roșiile tăiate în jumătăți și broccoli....
Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară
Cum se prepara Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară: Taie vânăta în jumătăți, pe lungime. Scobește miezul, lăsând coaja cât mai subțire. Așază jumătățile de vânătă într-o tavă tapetată cu...
Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară
Cum se prepara Păstăi cu usturoi - Mâncarea savuroasă de vară: Curăță și spală bine fasolea. Toacă mărunt câțiva căței de usturoi, apoi pune-i la călit în ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare și înaltă. Adaugă și...
Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post
Cum se prepara Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post: Pune o cratiță mare pe foc, adaugă ulei de floare soarelui. Curăță și taie cuburi potrivite legumele. Pune ceapa la rumenit, apoi adaugă cartoful tăiat, morcovul tăiat rondele, roșia cuburi....
Cartofi gratinați cu gorgonzola
Cum se prepara Cartofi gratinați cu gorgonzola: Taie cartofii în cuburi mici. Într-un bol, amestecă oul bătut, smântâna lichidă și condimentează cu sare și piper. Adaugă și brânza gorgonzola ruptă în bucăți. Oprește câteva...
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum se prepara Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola: Pregătiți sparanghelul, tăind partea lemnoasă, apoi în bucăți de cca 3 cm. Pregătiți și câteva buchețele de broccoli, pe care le tăiați în jumătate. Într-un bol, amestecați oul cu...
Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat
Cum se prepară Steak de conopidă cu sos chimichurri - Deliciu picant și ușor de preparat: Feliază conopida. Așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat, amestecă uleiul de măsline cu condimentele și unge bine feliile de conopidă, pe ambele părți....
Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa
Iata cum se prepara Sote cu brocoli si crispy bacon, o reteta usoara si gustoasa: Într-o tigaie, se pune la rumenit în puțin ulei de măsline și unt, baconul tăiat. Se lasă până devine rumen și crocant, apoi se adaugă cățeii de usturoi presați și tocați...
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci
Iata cum se prepara Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci: Spală și taie conopida în bucăți mici. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și adaugă usturoiul tocat. Călește-l până devine ușor aurie. Adaugă conopida tăiată...
Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor
Iata cum se prepara Reteta gustoasa de fasole verde la cuptor: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tava pentru cuptor, puneți fasolea verde decongelată pe o foaie de copt și adăugați uleiul de măsline, parmezanul ras, sarea, piperul, boiaua dulce,...
Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor
Iata cum se prepara Reteta simpla de piure de cartofi cu parmezan la cuptor Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un castron, combinați piureul de cartofi cu gălbenușurile bătute, sare și piper după gust, patrunjel uscat și jumătate din cantitatea de...
Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus
Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și morcovul tocate mărunt...
Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și curățați broccoli-ul. Tăiați-l în buchețele mici și puneți-le într-un bol mare. Adăugați suficientă apă într-o cratiță...
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute. Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă...
Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci
Iata cum se prepara Reteta de cartofi umpluti cu bacon si ciuperci: Fierbeți cartofii în coajă și crestați o felie în partea superioară a fiecăruia. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tigaie mare, căliți baconul tăiat cubulețe...
Reteta de conopida cu iaurt grecesc
Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de conopidă cu boiaua, praful de usturoi, pătrunjelul uscat , sarea, piperul și 2 linguri de...
Graten de broccoli si conopida
Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate. Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. Pregateste o tigaie, pune 2 linguri de ulei in ea dupa ce s-a incins si adauga ceapa si usturoiul, amesteca...
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Spala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si striveste-i cu pasatorul pt piure. Presara sare si piper peste cartofii zdrobiti, pune cate un cub...
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari. Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de...
Chipsuri de radacinoase
Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; Pune-le intr-un castron incapator; Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; ...
Frittata cu legume si Miez de lapte
Amestecati ouale intr-un bol. Puneti uleiul intr-o tigaie, iar cand s-a incins adaugati dovleceii taiati cubulete. Amestecati, condimentati cu sare si sotati pana se inmoaie si se coloreaza putin. Taiati branza cubulete, tocati busuiocul si adaugati-le peste dovlecei in tigaie. ...