Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se framanta un aluat compact.Lasam la cald pentru minim 30 minute.
ARdeiul gras se curata de seminte si se toaca cubulete.Morcovul se curata de coaja si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam legumele cu carnea .
Dupa ce a...
Spalam copanelele de pui si le stergem cu un servetel uscat.
Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si rumenim copanelel, numai cat sa le dam o culoare frumoasa.Le scoatem intr-o farfurie.
IN uleiul ramas punem ceapa curatata, ardeiul curatat si taiate cubulete.
Adaugam si sunca de pui....
Legumele se curata si se toaca cubulete mici. Se calesc circa 5 minute .
Carnea o punem intr-un vas.
Adaugam legumele,ouale, sare, piper daca mai este nevoie si omogenizam.Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec, punem carnatul afumat si deasupra restul de compozitie.
Dam tava...
Punem carnea tocata intr-un bol. O condimentam bine cu sare, piper si usturoi pisat.
Ardeiul capia se toaca cubulete mici, la fel sis cicupercile si le adauugam peste carne.
Verdeata se toaca marunt, caperele la fel .
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un servevtel si se taie...
Drojdiia se pune la inmuiat in apa calduta.
Intr-un bol se pune branza, sare, zahar, se adauga drojdia si faina cate putin .Incepem sa framantam , adaugand faina pana rezulta un aluat molicel dar nelipicios.Lasam la crescut minim 30 minute,
Legumele le curatam si le taiem dupa preferinta....
Se spala carnea si se feliaza in bucati groase de un deget. Mustarul il amestecam cu condimentele , si dam carnea prin acest amestec .
Punem bucatile de carne intr-un vas yena , punem berea si dam vasul la cuptor pentru 40.45 minute.
Noi am servit cu Cartofi prajiti si muraturi :)
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit.
Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul.
Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat,...
Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori.
Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita.
Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori.
Ceapa se curata si...
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi. Le calim impreuna circa 5 minute.
Adaugam soricii taiati fasii si carnatul taiat felii.
Varza se spala in mai multe ape si se scurge bine. Se taie marunt si o punem peste legume ,sorici si carnati.
Acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana...
Mai intai facem umplutura:
Legumele le curatam si le tocam cubulete.
Le calim impreuna ,aproximativ 5 minute, apoi le amestecam cu carnea tocata, usturoiul pisat, sare, piper, si patrunjel tocat.
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic si...
Carnea de porc se spala, si se pune pe un tocator. Se pune o folie peste si se bate usor cu ciocanul de snitele. Dupa ce am batut carnea o taiem in 2 bucati. Ardeiul gras si dovlecelul se taie fasii.
Pe fiecare bucata de carne se pun fasii de ardei si dovlecel, se sareaza, se pipereaza si...
Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se taie in 4.
Varza de bruxelles se spala si se pune la fiert pentru 10 minute in apa cu un cub de knorr si boabe de coriandru.
Carnatii se taie felii subtiri si se trag la...
Legumele se taie marunt si se pun la calit.
Se adauga pasta de mici,patrunjelul, sare si piper si se amestecam bine.
Se adauga orezul si bulionul si se lasa sa se raceasca putin aceasta compozitie.
Ardeii ii spala , le taiem capacul .
In oala in care vom fierbe ardeii punem conserva...
Legumele se toaca marunt si se pun la calit. Se lasa circa 5 minute la foc mic.
Adaugam pasta de mici si orezul si amestecam bine.
Asezonam cu sare si piper.
Se ia matul de porc si se umple , daca aveti masina speciala e foarte bine, daca nu se poate face si manual.
Se leaga chisca la...
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit.Se adauga ardeiul gras si tochitura si se lasa vreo 2 minute sa se caleasca impreuna.
Se adauga orezul si apa circa 500 ml.Adaugam si pasta de rosii.
Se lasa la fiert pana orezul e moale iar apa a scazut.
Se mai adauga apa daca este nevoie....
Margarina se pune la topit intr-o tigaie.
Ardeiul gras se taie cubulete si se pune la calit .Se adauga carnea tocata.
Rosiile se toaca marunt si se pun in tigaie peste carne.Se lasa sa se caleasca bine cateva minute.
Adaugam si usturoiul tocat marunt, condimentam cu sare, piper si...
Copanelele se spala ,se condimenteaza si se pun la rumenit in putin ulei.
Dovlecelul se curata de coaja si se taie cuburi, se pune la calit impreuna cu vanata taiata cuburi.
Se adauga ceapa taiata cubulete,morcovul taiat rondele, ardeii grasi taiati fasii si ciupercile taiate felii..Se...
Pieptul de pui se spala si se pune pe un servet. Se taie cuburi si se pune la marinat cu busuioc, condiment special de pui,putin ulei, piper si usturoi tocat marunt.Se lasa minim o ora.
Se pune intr-o tigaie de teflon cu foarte putin ulei si se lasa la foc mic pana e gata in proportie de 90...
Copanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine fiecare copanel si se pun la cuptor sa se rumeneasca putin.
Ciupercile le spalam si le indepartam...
Cartofiii se curata de coaja , se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand au fiert de scurg de apa si se pun la prajit in putin ulei.
Se lasa pana se rumenesc frumos.
Punem mararul tocat marunt si amestecam bine.
Kaizerulse taie fasii mai subtirele, il punem intr-o tigaie fara...
Carnea de pui se spala si se pune intr-un bol. Se "maseaza" cu : ulei, sare, piper, rozmarin,condimentul special pt pui , usturoi(de ici pe colo) si busuioc.Se acopera cu folie de plastic si se pune in frigider pentru minim o ora.
Dupa acest timp ,se scoate puiul si se pune in vasul...
Ghebele se toaca marunt si se pun intr-un bol..
Peste ghebe punem carnea tocata si amestecam bine.
Se adauga un ou, usturoiul pisat,sare, piper si omogenizam bine.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat si 2 linguri de faina.
Din aceasta compozitie facem chiftelute cu mana umeda pe care...
Pentru inceput,scoateti varza din butoi si opariti-o cam 10 minute..
Ceapa se toaca cubulete si se pune la calit..Morcovul se rade pe razatoare si se pune peste ceapa..Se lasa sa se caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa.
Adaugam carnea tocata si amestecam bine.Punem sare si piper( eu am...
Legumele se curata ,se taie si se calesc in ulei.
Se pun si carnatii taiati felii si se lasa pana se albesc carnatii.
Adaugam mazarea scursa si clatita.
Punem apa cat sa curpinda totul , un cub de knorr,piper si lasam sa fiarba.
Cand sosul a scazut adaugam o lingura de pasta de...
Ceapa si morcovul se curata , se taie si se pun la calit in ulei pana se inmoaie..
Intre timp tocam varza ,apoi o adaugam peste legume si o calim cateva minute..
Punem scarita taiata in bucati mai mici si acoperim totul cu apa si lasam sa fiarba..
Orezul il spalam bine si il punem peste...
Preparare pui cu smantana.
Puiul se fierba pana incepe sa se desprinda de pe oase. Se scoate din oala si se lasa sa se raceasca..
Intre timp curatam legumele si le tocam. Le punem la calit in 5 linguri de ulei la foc iute aproximativ 5 minute.
Se scoate carnea de pe pui si se pune si...
Salata se face astfel:se fierb pastele si se scurg de apa.
Se taie ceapa marunt.
Se taie si castravetii si surimi .
In cuptorul incalzit la 180 grade se pune carnea de porc taiata dupa preferinte.
Eu am facut un sos din bulion ulei apa si condimente si am pus peste carne dupa a care...
Legumele se curata si se taie: ceapa si ardeiul julien ,iar morcovul betisoare.
Se pun la calit in cele 5 lg de ulei.Se lasa pana se inmoaie.Tot acum eu am pus si jumatate de caciulie de usturoi tocat.kaizerul si pieptul de pui Se taie bucati mai mici si se pune la calit alaturi de legume.Se...
Ceapa si morcovul se curata , se taie si se pun la calit in 3 lg ulei. Se pun cartofii si scarita, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Cand cartofii sunt aproape fierti ,se pune dovlecelul taiat, zacusca, sare, piper si se mai lasa la fiert. Se pune si paprikasul si se mai lasa 5 minute pe...
Legumele se curata si se taie julien. Se calesc in tigaie in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea, apa cat sa cuprinda legumele si carnea si se lasa la fiert. Cand e aproape gata carnea se pun condimentele, paprika si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba in continuare pana cand carnea e fiarta...
Placinta cu carne de pui
Se pun ingredientele pentru aluat intr-un bol si se framanta un aluat compact.Lasam la cald pentru minim 30 minute. ARdeiul gras se curata de seminte si se toaca cubulete.Morcovul se curata de coaja si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam legumele cu carnea . Dupa ce a...
Pui in sos de ciuperci si capere
Spalam copanelele de pui si le stergem cu un servetel uscat. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei si rumenim copanelel, numai cat sa le dam o culoare frumoasa.Le scoatem intr-o farfurie. IN uleiul ramas punem ceapa curatata, ardeiul curatat si taiate cubulete. Adaugam si sunca de pui....
Chec de carne
Legumele se curata si se toaca cubulete mici. Se calesc circa 5 minute . Carnea o punem intr-un vas. Adaugam legumele,ouale, sare, piper daca mai este nevoie si omogenizam.Punem jumatate de compozitie intr-o tava de chec, punem carnatul afumat si deasupra restul de compozitie. Dam tava...
Rulada de pui
Punem carnea tocata intr-un bol. O condimentam bine cu sare, piper si usturoi pisat. Ardeiul capia se toaca cubulete mici, la fel sis cicupercile si le adauugam peste carne. Verdeata se toaca marunt, caperele la fel . Pieptul de pui se spala, se sterge cu un servevtel si se taie...
Placinte cu carne si legume
Drojdiia se pune la inmuiat in apa calduta. Intr-un bol se pune branza, sare, zahar, se adauga drojdia si faina cate putin .Incepem sa framantam , adaugand faina pana rezulta un aluat molicel dar nelipicios.Lasam la crescut minim 30 minute, Legumele le curatam si le taiem dupa preferinta....
Porc cu mustar si bere
Se spala carnea si se feliaza in bucati groase de un deget. Mustarul il amestecam cu condimentele , si dam carnea prin acest amestec . Punem bucatile de carne intr-un vas yena , punem berea si dam vasul la cuptor pentru 40.45 minute. Noi am servit cu Cartofi prajiti si muraturi :)
Cartofi in straturi cu carne si branza feta
Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat,...
Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui
Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori. Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita. Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori. Ceapa se curata si...
Mancare de varza murata cu sorici si carnati
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi. Le calim impreuna circa 5 minute. Adaugam soricii taiati fasii si carnatul taiat felii. Varza se spala in mai multe ape si se scurge bine. Se taie marunt si o punem peste legume ,sorici si carnati. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana...
Placinta cu legume si carne
Mai intai facem umplutura: Legumele le curatam si le tocam cubulete. Le calim impreuna ,aproximativ 5 minute, apoi le amestecam cu carnea tocata, usturoiul pisat, sare, piper, si patrunjel tocat. Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic si...
Rulada de porc cu ardei gras si dovlecel
Carnea de porc se spala, si se pune pe un tocator. Se pune o folie peste si se bate usor cu ciocanul de snitele. Dupa ce am batut carnea o taiem in 2 bucati. Ardeiul gras si dovlecelul se taie fasii. Pe fiecare bucata de carne se pun fasii de ardei si dovlecel, se sareaza, se pipereaza si...
Mancare de cartofi cu varza de bruxelles si carnati
Cartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa putin la racit, apoi se curata si se taie in 4. Varza de bruxelles se spala si se pune la fiert pentru 10 minute in apa cu un cub de knorr si boabe de coriandru. Carnatii se taie felii subtiri si se trag la...
Ardei umpluti in suc de rosii
Legumele se taie marunt si se pun la calit. Se adauga pasta de mici,patrunjelul, sare si piper si se amestecam bine. Se adauga orezul si bulionul si se lasa sa se raceasca putin aceasta compozitie. Ardeii ii spala , le taiem capacul . In oala in care vom fierbe ardeii punem conserva...
Chisca de porc
Legumele se toaca marunt si se pun la calit. Se lasa circa 5 minute la foc mic. Adaugam pasta de mici si orezul si amestecam bine. Asezonam cu sare si piper. Se ia matul de porc si se umple , daca aveti masina speciala e foarte bine, daca nu se poate face si manual. Se leaga chisca la...
Mancare de orez cu tochitura taraneasca
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit.Se adauga ardeiul gras si tochitura si se lasa vreo 2 minute sa se caleasca impreuna. Se adauga orezul si apa circa 500 ml.Adaugam si pasta de rosii. Se lasa la fiert pana orezul e moale iar apa a scazut. Se mai adauga apa daca este nevoie....
Burritos cu carne tocata
Margarina se pune la topit intr-o tigaie. Ardeiul gras se taie cubulete si se pune la calit .Se adauga carnea tocata. Rosiile se toaca marunt si se pun in tigaie peste carne.Se lasa sa se caleasca bine cateva minute. Adaugam si usturoiul tocat marunt, condimentam cu sare, piper si...
Tocana de legume,orez si pui
Copanelele se spala ,se condimenteaza si se pun la rumenit in putin ulei. Dovlecelul se curata de coaja si se taie cuburi, se pune la calit impreuna cu vanata taiata cuburi. Se adauga ceapa taiata cubulete,morcovul taiat rondele, ardeii grasi taiati fasii si ciupercile taiate felii..Se...
Shaorma cu pui (Pita au poulet)
Pieptul de pui se spala si se pune pe un servet. Se taie cuburi si se pune la marinat cu busuioc, condiment special de pui,putin ulei, piper si usturoi tocat marunt.Se lasa minim o ora. Se pune intr-o tigaie de teflon cu foarte putin ulei si se lasa la foc mic pana e gata in proportie de 90...
Copanele de pui cu ciuperci umplute
Copanelele se spala si se pun la fiert...Se indeparteaza spuma de cate ori este nevoie...Cand sunt fierte se scot intr-un vas...Se pun 2 linguri de ulei si condimente din belsug , se maseaza bine fiecare copanel si se pun la cuptor sa se rumeneasca putin. Ciupercile le spalam si le indepartam...
Cartofi noi cu kaizer
Cartofiii se curata de coaja , se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert de scurg de apa si se pun la prajit in putin ulei. Se lasa pana se rumenesc frumos. Punem mararul tocat marunt si amestecam bine. Kaizerulse taie fasii mai subtirele, il punem intr-o tigaie fara...
Pui cu legume in vas roman
Carnea de pui se spala si se pune intr-un bol. Se "maseaza" cu : ulei, sare, piper, rozmarin,condimentul special pt pui , usturoi(de ici pe colo) si busuioc.Se acopera cu folie de plastic si se pune in frigider pentru minim o ora. Dupa acest timp ,se scoate puiul si se pune in vasul...
Chiftelute cu ghebe
Ghebele se toaca marunt si se pun intr-un bol.. Peste ghebe punem carnea tocata si amestecam bine. Se adauga un ou, usturoiul pisat,sare, piper si omogenizam bine. La sfarsit adaugam patrunjel tocat si 2 linguri de faina. Din aceasta compozitie facem chiftelute cu mana umeda pe care...
Sarmale in varza murata
Pentru inceput,scoateti varza din butoi si opariti-o cam 10 minute.. Ceapa se toaca cubulete si se pune la calit..Morcovul se rade pe razatoare si se pune peste ceapa..Se lasa sa se caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa. Adaugam carnea tocata si amestecam bine.Punem sare si piper( eu am...
Tocanita de mazare cu baby morcov si carnati
Legumele se curata ,se taie si se calesc in ulei. Se pun si carnatii taiati felii si se lasa pana se albesc carnatii. Adaugam mazarea scursa si clatita. Punem apa cat sa curpinda totul , un cub de knorr,piper si lasam sa fiarba. Cand sosul a scazut adaugam o lingura de pasta de...
Varza a la Cluj
Ceapa si morcovul se curata , se taie si se pun la calit in ulei pana se inmoaie.. Intre timp tocam varza ,apoi o adaugam peste legume si o calim cateva minute.. Punem scarita taiata in bucati mai mici si acoperim totul cu apa si lasam sa fiarba.. Orezul il spalam bine si il punem peste...
Pui cu smantana si legume
Preparare pui cu smantana. Puiul se fierba pana incepe sa se desprinda de pe oase. Se scoate din oala si se lasa sa se raceasca.. Intre timp curatam legumele si le tocam. Le punem la calit in 5 linguri de ulei la foc iute aproximativ 5 minute. Se scoate carnea de pe pui si se pune si...
Friptura de porc cu salata de surimi:)
Salata se face astfel:se fierb pastele si se scurg de apa. Se taie ceapa marunt. Se taie si castravetii si surimi . In cuptorul incalzit la 180 grade se pune carnea de porc taiata dupa preferinte. Eu am facut un sos din bulion ulei apa si condimente si am pus peste carne dupa a care...
Tocanita delicioasa
Legumele se curata si se taie: ceapa si ardeiul julien ,iar morcovul betisoare. Se pun la calit in cele 5 lg de ulei.Se lasa pana se inmoaie.Tot acum eu am pus si jumatate de caciulie de usturoi tocat.kaizerul si pieptul de pui Se taie bucati mai mici si se pune la calit alaturi de legume.Se...
Tocanita "reciclata"
Ceapa si morcovul se curata , se taie si se pun la calit in 3 lg ulei. Se pun cartofii si scarita, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Cand cartofii sunt aproape fierti ,se pune dovlecelul taiat, zacusca, sare, piper si se mai lasa la fiert. Se pune si paprikasul si se mai lasa 5 minute pe...
Paprikas de porc
Legumele se curata si se taie julien. Se calesc in tigaie in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea, apa cat sa cuprinda legumele si carnea si se lasa la fiert. Cand e aproape gata carnea se pun condimentele, paprika si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba in continuare pana cand carnea e fiarta...