publicat la 13.03.2017
publicat la 13.03.2017
publicat la 28.11.2016
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert cheesecake cu Oreo
Pentru inceput, maruntim biscuiti in blender. Biscuiti maruntiti ii amestecam cu untul topit si omogenizam foarte bine. Asezam biscuitii pe fundul tavii in care intentionam sa montam prajiturica si dam tava la frigider pana in momentul in care pregatim compozitia de branza. ...
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)
Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in...
Ciorba de carnati cu zdrente de ou
Incepem prin a pregati legumele. Le curatam, spalam si tocam cubulete potrivite. Incepem prin a cali ceapa, si apoi, adaugam treptat toate legumele. Cand acestea s-au calit putin, adaugam orezul. Lasam sa se gateasca impreuna pentru 7-8 minute si apoi adaugam carnatii taiati...
Biscuiti cu banane si scortisoara
Bananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste banane si omogenizam bine. Punem deasupra si nuca de cocos si o incorporam cu ajutorul unei spatule....
Salata Caesar
Incepem prin a pregati crutoanele. Taiem bagheta in cuburi si o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Stropim crutoanele cu ulei de masline, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper. Omogenizam bine si bagam la cuptor pentru 10-15 minute. ...
Peste in sos, sub capac de mamaliga
Incepem cu pregatirea pestelui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim pestele pe ambele parti, dar nu suficient cat sa se usuce. Scoatem pestele si, in acelasi ulei, calim ceapa, ardeiul si usturoiul. Lasam legumele sa se inmoaie si apoi adaugam rosiile din conserva si putina apa. Punem...
Pulpe de pui cu legume,la cuptor
Incepem cu pulpele pe care le spalam si le condimanetam cu sare si boia dulce. Le prajim intr-o tigaie cu ulei. Intre timp tocam, nu foarte marunt, ceapa, usturoiul, ardeii si ciupercile. Cand copanele sunt rumenite usor la suprafata, le scoatem din tigaie. ...
Lasagna
Incepem cu prepararea prepararea sosului cu carne. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in unt. Adaugam baconul taiat cubulete si mai calim 2-3 minute. Punem carnea tocata si omogenizam bine cu legumele. Punem supa de vita si lasam sa fiarba pana se evapora toata zeama....
Tort de biscuiti (Pentru Halloween)
Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat. Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare. Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite...
Porc Sichuan
Incepem prin a hidrata urechile de lemn in apa fierbine. Trebuiesc lasate la hidratat aproximativ 30 minute. Carnea de porc o taiem fasii lungi de 2-3 cm si o amestecam bine cu jumatate din cantitatea de sos de soia. Intr-o tigaie wok punem la incins jumatate din cantitate de ulei. Calim...
Painici la tigaie
Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem toate...
Prajitura cu mere si prune
Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele. Fiecare jumatate de mar si de pruna o umplem cu putin unt si cu cate o lingurita de dulceata. Ungem o...
Reginette cu sos de rosii si ciuperci
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit legumele. Intai ceapa (tocata marunt) apoi ardeiul si usturoiul. Cand acestora le scade zeama se adauga ciupercile si apoi sosul de rosii. Adaugati peste...
Mancarica de naut cu ardei si rosii coapte
Pentru inceput, puneti ardeii si rosiile la copt. Intre timp, curatati si spalati ceapa. Cand ardeii si rosiile sunt coapte, lasati-le la racorit si apoi curatati-le de pielita. Intr-o tigaie puneti uleiul la incins si caliti ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine sticloasa...
Copanele crocante
Pentru inceput fierbeti copanele timp de 10-15 minute. Cat sunt inca fierbinti, desprindeti pielea de pe fiacare copan in parte. Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei la incins (cat sa acopere copanele). Cat se incinge uleiul pregatiti oualele (batute bine),...
Tocanita de cartofi
Toate legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei. In acest timp, tocati ardeii cubulete si adaugati-i peste ceapa, in tigaie. Morcovul se marunteste dupa preferinta si se adauga, la fel, in tigaie peste ceapa si...
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Blat/Pandispan Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si...
Cheesecake cu lămâie (fără coacere)
Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu. Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti....
Cheesecake cu piersici (fără coacere)
Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara. Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii vasului folie alimentara sau folie de aluminiu. Prima data pregatiti blatul....
Mâncare de mazăre cu roșii și mărar
Ceapa, taiata marunt, se caleste in cele 2 linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugati ardeiul tocat cubulete. (Eu am vrut initial sa pun si un morcov dar m-am razgandit-morcovul face mazarea mai dulce). Lasati ceapa si ardeiul sa se caleasca impreuna pentru 3-4 minute apoi...
Varza călita cu mușchiuleț de porc
Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia. Intr-o tigaie caliti ceapa in cele 2 linguri de ulei. Adaugati si bulionul de rosii...
Iahnie de fasole rapida
Ceapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt. Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se caleasca impreuna, la foc mic, pentru inca 10 minute. Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite si...
Chiftelute cu ardei copt
Ardeii capia se coc in cuptor si apoi se transforma intr-o pasta omogena cu ajutorul unui blender vertical. Carnea tocata se amesteca cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, oualele, si condimentele. Omogenizati bine si apoi adaugati pasta de ardei si faina. Amestecati bine...
Piure de spanac cu ardei copt
Ardei spalati se pun la copt in cuptor. Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama. Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de...
Clafoutis cu cireșe
Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de...
Salata de penne cu sos pesto
Pennele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Maslinele se taie rondele. Rosiile cherry se taie in 4. Ardeiul se taie cubulete. Cand pastele s-au fiert se amesteca bine cu sosoul pesto, in asa fel incat sa se "inverzeasca"...
Șnițele din piept de pui marinat
Acest mod de pregatire necesita putin mai mult timp deoarece trebuie marinata carnea. Sosul in care se va marina carnea se face astfel: mustarul se amesteca cu sosoul worcester si cu otetul balsamic bine, pana se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si piper. Sosul impreuna cu...
Budinca cu cartofi și carne de pui
Cartofi se curata si se pun la fiert. Pieptul de pui se portioneaza in felii subtiri si se prajeste in 50 ml ulei. Separat se bat cele 3 oua cu smantana, sare si piper (dupa gust). Ardeiul se taie patratele si patrunjelul se toata marunt. Cartofii...
Înghețată de pepene rosu
Pepenele se curata de seminte si se pune in blender. Se adauga peste el si restul ingredientelor si se blenduiesc pana devin o pasta omogena. Compozitia astfel formata se pune intr-o caserola si se baga la congelator. In primele 2 ore amestecati in ea...
Salata de vara cu oua
Oualele se fierb bine si se lasa la racit. Legumele se spala si se feliaza. Intr-un bol amestecati legumele si asezonatile cu sare, piper, otet si ulei dupa gust. Deasupra puneti oualele taiate in sferturi. Se consuma...