Painici la tigaie

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2016 | 3753 vizualizari

 

O idee minunata pentru mic dejun sau ca si aperitiv. 
Reteta cu aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 80 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 40 g crema de branza
  • 100 g bacon
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici la tigaie:

   Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". 

    Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:

   Intr-un vas punem toate ingredintele pentru aluat: faina, sare, zahar, praful de copt, apa, uleiul si crema de branza. Amestecam pana se omogenizeaza bine si apoi, pe un blat infainat, framantam aluatul pana devine o bila.

   Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 10 minute. Intre timp maruntim baconul. Daca este bine prajit se va rupe usor cu degetele.

   Punem aluatul pe blat si il amestecam cu baconul. La inceput va parea ca nu se leaga, dar, daca il framantati bine, se va omogeniza frumos.

   Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0.5 cm si, cu ajutorul unui pahar, taiem painicile.

   Coacem fiecare painica intr-o tigaie antiaderenta. Eu am folosit aceasi tigeie in care am prajit baconul, fara a o spala.

    Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

la reteta de mai sus ar merge mai multa branza si mai putin bacon.

2

aveti grija la sare deoarece baconul din comert este putin sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si tarhon