Clafoutis cu cireșe

de AndrutzaP in Prajituri, 14 Iul 2016 | 4455 vizualizari

 

   Acest desert de origine frantuzeasca este atat de usor de preparat si atat de bun incat merge pregatit oricand. Acum cand scriu introducerea imi dau seama ca se "pupa" cu ziua nationala a Frantei (14 iulie), asa ca : Vive la France!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese (cantarite cu tot cu samburi)
  • 3 oua
  • 130 g faina
  • 75 g zahar
  • 200 ml lapte
  • zahar pudra
  • unt pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cireșe:

   Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.

   Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de cocoloase. Va rezulta un aluat moale, ca de clatite.

   Compozitia rezultata o turnam in tava peste cirese.

   Se coace pentru circa 20 minute. Cand s-a rumenit, scoateti tava din cuptor, presarati zahar pudra si mai bagati la cuptor pentru 10 minute.

   Se serveste rece!

   Serviti cu placere!

   

TIPS-URI

1

Puteti pregati cu orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cireșe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]