Prajitura cu cirese si crema de vanilie

de AndrutzaP in Prajituri, 26 Iul 2016 | 6184 vizualizari

 

   Aceasta prajiturica am facut-o combinand cam ce aveam prin frigider. Ciresele trebuiau consumate asa ca m-am uitat ce mai aveam pe acolo si asta a iesit :)
   Cica a fost buna:)

 

INGREDIENTE

  • Blat/Pandispan
  • 300 g cirese fara samburi
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 linguri unt
  • Decor
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop de cirese negre
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si crema de vanilie:

    Blat/Pandispan

  Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si amestecata cu praful de copt.

   Compozitia astfel formata o turnati intr-o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Ciresele (spalate si fara samburi) se aseaza uniform pe toata suprafata tavii, peste aluat.

   Coaceti pandispanul pentru 20-30 minute la 200 grade.

   Cand aceste este copt il scoateti din cuptor si-l lasati la racit complet.

   Crema de vanilie

   Intr-un vas antiaderent amestecati laptele cu oualele, zaharul si faina. Puneti vasul pe foc si amestecati incontinuu pana ce crema se leaga. Aveti grija sa nu se prinda crema de pereti vasului. Cand crema este legata adaugati untul si zaharul vanilinat si omogenizati bine.

   Decor

   Intr-un vas antiaderent puneti ciocolata rupta si frisca lichida. Amestecati incontinuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Adaugati siropul si omogenizati.

   Asamblare

   Cand blatul s-a racit complet, adaugati peste el crema fierbinte, imediat ce ati luat-o de pe foc. Lasati prajitura sa se raceasca complet. Cand prajitura s-a racit complet se portioneaza astfel: taiati prajitura cubulete si, pe un fund de lemn sau plastic, departati bucatile unele de altele. Glazura de ciocolata alba si sirop de cirese se "arunca" cu o pensula peste bucatile de prajitura. Ea va "ateriza" si pe crema dar si, partial, peste blat.

   Se serveste cu pofta si cu o cana de cafea.

   Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

Ciresele din blat pot fi date prin faina inainte de a fi puse peste blat, astfel nu se vor duce la fund. Eu am vrut sa coboare la baza blatului, asa ca nu le-am pudrat cu faina.

2

Daca aveti timp/rabdare, lasati glazura 10 minute la frigider inainte de a o pune pe prajitura, va arata mai bine ( eu nu am avut timp acum).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu mere