Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se da la rece pentru 30 minute.
Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se...
Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se...
Checul se taie in felii, budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Piersicile se scot si se taie feliute.
Intr-un castron se pune folie alimentara, in care se aseaza un strat de chec, se insiropeaza cu compot, apoi se pune budinca, peste care se aseaza feliutele...
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge cu unt o tava.
Restul de unt se amesteca cu usturoiul pisat, tarhonul tocat, partunjelul tocat, sare si piper.
Pieptul de pui se desface in doua si se umple cu amestecul de unt, apoi se prinde cu scobitori.
Într-o farfurie adâncă...
Se prepara intai rulada pentru care se freaca patru galbenuşuri cu cele doua tipuri de zahar. Dupa ce s-a obtinut un amestec cremos se pune un ou întreg şi se amesteca. Apoi se pune cacaua.
Se adauga faina puţin câte puţin, apoi cele patru albusuri batute spuma. Se amesteca...
Cartofii sa curata, se spala si se taie in sferturi, apoi se pun in tava.
Pulpele se spala si se pun peste cartofii taiati impreuna cu aripioarele.
Ciupercile se curata, se taie in sferturi,apoi se adauga in tava cu cartofii si bucatile de pui.
Se pune sare, piper si cimbru, apoi se baga...
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece...
Ouale se fierb tari, se racesc, se curata de coaja si se taie in jumatati.
Galbenusuri se scot si se paseaza bine, apoi se amesteca cu maioneza, mustar, sare, piper si pateu. Se amesteca bine si cu aceasta compozitie se umple jumatatile de oua.
Se pot orna cu patrunjel verde....
Cartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate un capacel. Cu o lingura se scobesc, dar cu atentie sa nu se rupa.
Miezul se amesteca cu untul,...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Brocoli se opareste cca 5 min, apoi se scurge si se clateste cu apa rece.
Ciupercile, ceapa si ardeiul se curata si se taie, apoi se pun in tigaie la calit cu putin ulei de masline. Se adauga si brocoli si se lasa la calit pentru...
Aluatul l-am scos din congelator de seara si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun la calit. Zaharul se presara peste mere apoi se lasa la calit pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Dupa ce se opreste...
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul amestecat cu nuca, apoi se presara scortisoara.
Se baga la cuptor pentru apoximativ 25-30...
Se incalzeste cuptorul la 200 grade.
Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose.
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul, ciocolata maruntita, coaja de lamaie si nuca.
Intr-un castron se amesteca ouale, laptele si untul topit, care se...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.
Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea.
Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat.
Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se curata pulpele si se dau cu sare si piper.
Vinetele si rosiile mari se taie in cubulete, rosiile cherry in jumatati si usturoiul curatat in feliute.
Se amesteca rosiile, vinetele si usturoiul, apoi se adauga sare, piper, cimbru si ulei .
Se...
Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia.
Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se...
Se dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, bun de intins. Aluatul se lasa la crescut intr-un loc mai cald cam 2 ore, pana isi dubleaza volumul....
Se amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte.
Intr-un alt bol se bat ouale cu laptele, apoi se pune amestecand continuu, lichidul peste amestecul uscat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat pufos care curge.
Daca aluatul e...
Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care...
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea....
Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie...
Se toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea din borcan si apa(dupa preferinta, cat vreti sa iasa de groasa ciorba). Se lasa sa fiarba aproximativ...
Se pune cuptorul la incins la 180 de grade.
Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Se toarna compozitia in tava tapetata...
Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust)....
Aluatul se lasa la decongelat.
Merele se curata de coaja si cotoare, apoi se taie cubulete.
Peste mere se adauga zaharul si scortisoara dupa gust.
Aluatul se intinde si se taie in 10 patrate(depinde cat este de mare), pe care se pune umplutura. Se unesc colturile opuse astfel incat sa...
Am preparat reteta de Mancare de mazare cu pui astfel:
Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie se scot din tigaie pe un platou.
Ceapa se taie marunt si se caleste in acelasi ulei unde am prajit ciocanelele....
Branza se da prin razatoarea cu gauri mari.
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa pachet.
Ouale se bat cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi se amesteca cu branza.
Dupa ce s-au fiert pastele se scurg de apa si se pun intr-o cratita, peste care se pune...
Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade.
Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar.
La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul.
Se separa albusurile de galbenusuri....
Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura.
Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor.
Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida.
Intr-un castron se pun...
Preparare Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana
Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte...
Alba ca zapada
Pentru foi se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga treptat uleiul, laptele, sarea si esenta, apoi faina amesecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios care se da la rece pentru 30 minute. Aluatul se imparte in patru parti egale, apoi se...
Tarta cu mere si coca rasa
Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se...
Prajitura ,,reciclata''
Checul se taie in felii, budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Piersicile se scot si se taie feliute. Intr-un castron se pune folie alimentara, in care se aseaza un strat de chec, se insiropeaza cu compot, apoi se pune budinca, peste care se aseaza feliutele...
Piept de pui aromat
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge cu unt o tava. Restul de unt se amesteca cu usturoiul pisat, tarhonul tocat, partunjelul tocat, sare si piper. Pieptul de pui se desface in doua si se umple cu amestecul de unt, apoi se prinde cu scobitori. Într-o farfurie adâncă...
Rulada cu zmeura
Se prepara intai rulada pentru care se freaca patru galbenuşuri cu cele doua tipuri de zahar. Dupa ce s-a obtinut un amestec cremos se pune un ou întreg şi se amesteca. Apoi se pune cacaua. Se adauga faina puţin câte puţin, apoi cele patru albusuri batute spuma. Se amesteca...
Pui cu cartofi la cuptor
Cartofii sa curata, se spala si se taie in sferturi, apoi se pun in tava. Pulpele se spala si se pun peste cartofii taiati impreuna cu aripioarele. Ciupercile se curata, se taie in sferturi,apoi se adauga in tava cu cartofii si bucatile de pui. Se pune sare, piper si cimbru, apoi se baga...
Chec aromat
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi se bat albusurile pana se obtine o spuma tare. Se adauga zaharul treptat pana se incorporeaza tot. Se adauga esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca galbenusurile cu sarea, apa si coaja de lamaie, apoi le lasam zece...
Oua umplute
Ouale se fierb tari, se racesc, se curata de coaja si se taie in jumatati. Galbenusuri se scot si se paseaza bine, apoi se amesteca cu maioneza, mustar, sare, piper si pateu. Se amesteca bine si cu aceasta compozitie se umple jumatatile de oua. Se pot orna cu patrunjel verde....
Cartofi umpluti la cuptor
Cartofii se spala bine sub jetul de apa si se baga la cuptor pana de coc (trebuie sa se inmoaie putin). Cand sunt copti se scot si se lasa un pic sa se raceasca, apoi se taie la fiecare cate un capacel. Cu o lingura se scobesc, dar cu atentie sa nu se rupa. Miezul se amesteca cu untul,...
Cod cu legume trase in tigaie si paste
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Brocoli se opareste cca 5 min, apoi se scurge si se clateste cu apa rece. Ciupercile, ceapa si ardeiul se curata si se taie, apoi se pun in tigaie la calit cu putin ulei de masline. Se adauga si brocoli si se lasa la calit pentru...
Tarta cu mere si nuci
Aluatul l-am scos din congelator de seara si l-am lasat sa se dezghete peste noapte in frigider. Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun la calit. Zaharul se presara peste mere apoi se lasa la calit pana scade sucul lasat si merele se caramelizeaza usor. Dupa ce se opreste...
Tort de mere cu aroma de rom si scortisoara
Se pregateste o cratita care se unge cu unt, peste care se presara zaharul tos. Merele se curata de coaja si li se scoate miezul, apoi se pun in cratita deja pregatita, dupa care se umplu cu gemul amestecat cu nuca, apoi se presara scortisoara. Se baga la cuptor pentru apoximativ 25-30...
Briose cu aroma de lamaie, ciocolata alba si nuca
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Formele de briose se tapeteaza cu unt sau cu hartiute pentru briose. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul, ciocolata maruntita, coaja de lamaie si nuca. Intr-un castron se amesteca ouale, laptele si untul topit, care se...
Briose cu ciocolata, nuca si rom
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, zaharul, cacaua, nuca si sarea. Ciocolata se marunteste si se adauga 80 de grame in amestecul de faina, restul se pastreaza pentru ornat. Intr-un alt castron se amesteca oul, laptele, untul topit...
Pulpe de pui la cuptor pe pat de vinete si rosii
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata pulpele si se dau cu sare si piper. Vinetele si rosiile mari se taie in cubulete, rosiile cherry in jumatati si usturoiul curatat in feliute. Se amesteca rosiile, vinetele si usturoiul, apoi se adauga sare, piper, cimbru si ulei . Se...
Covrigi dulci si aromati
Aluatul se pregateste asa: se pune drojdia impreuna cu zaharul si laptele caldut intr-un vas si se lasa sa se dizolve atat zaharul cat si drojdia. Se adauga faina in ploaie (nu toata deodata) si se framanta. Se alterneaza faina cu margarina moale, lingurile de miere, coaja rasa de lamaie si se...
Gogosi cu gaura
Se dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, bun de intins. Aluatul se lasa la crescut intr-un loc mai cald cam 2 ore, pana isi dubleaza volumul....
Clatite americane
Se amesteca intr-un bol mare ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se lasa deoparte. Intr-un alt bol se bat ouale cu laptele, apoi se pune amestecand continuu, lichidul peste amestecul uscat. Se amesteca bine pana se obtine un aluat pufos care curge. Daca aluatul e...
Baba al rhum
Aluat : se cerne faina intr-un castron, se adauga peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Se lasa la crescut timp de 10 minute, apoi se incorporeaza uleiul, praful de sare si coaja rasa de la 1 lamaie. Se framanta un aluat care...
Prajitura cu crema de biscuiti
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea....
Ciorba de gaina cu galuste
Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu), pana se inmoaie...
Ciorba de fasole cu afumatura(rapida)
Se toaca ceapa, ardeiul, telina si se pun la calit in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin se adauga kaizerul taiat si se mai lasa la calit aproximativ 10-15 minute, dupa care se adauga fasolea din borcan si apa(dupa preferinta, cat vreti sa iasa de groasa ciorba). Se lasa sa fiarba aproximativ...
Rulada de ciocolata cu zmeura
Se pune cuptorul la incins la 180 de grade. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita, apoi se toarna peste albusuri. Pe urma se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se toarna compozitia in tava tapetata...
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere
Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade. Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust)....
Triunghiuri cu mere si scortisoara
Aluatul se lasa la decongelat. Merele se curata de coaja si cotoare, apoi se taie cubulete. Peste mere se adauga zaharul si scortisoara dupa gust. Aluatul se intinde si se taie in 10 patrate(depinde cat este de mare), pe care se pune umplutura. Se unesc colturile opuse astfel incat sa...
Mancare de mazare cu pui
Am preparat reteta de Mancare de mazare cu pui astfel: Se incing 3-4 linguri de ulei intr-o tigaie si se rumenesc ciocanelele de pui. Cand au prins o culoare placuta, aurie se scot din tigaie pe un platou. Ceapa se taie marunt si se caleste in acelasi ulei unde am prajit ciocanelele....
Budinca de paste cu branza la cuptor
Branza se da prin razatoarea cu gauri mari. Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa pachet. Ouale se bat cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi se amesteca cu branza. Dupa ce s-au fiert pastele se scurg de apa si se pun intr-o cratita, peste care se pune...
Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata
Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade. Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar. La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se separa albusurile de galbenusuri....
Tarta cu pere
Aluatul se lasa la decongelat, intre timp se pregateste umplutura. Perele se curata de coaja si se taie in doua, se scoate casuta samburilor. Se pun apoi intr-un castron cu sucul de lamaie si apa rece care trebuie sa cuprinda bine fructele pentru a nu se oxida. Intr-un castron se pun...
Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana
Preparare Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare. Intr-o tigaie se pune ulei la incins, apoi se prajesc pe toate partile. Se scot si se lasa deoparte...