publicat la 14.07.2019
publicat la 12.07.2019
publicat la 28.02.2016
Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste
Cum se prepara Prajitura deliciu cu nuca - reteta gustoasa care te cucereste Pregatim foile: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, adaugam nuca macinata, praful de copt si 5 linguri de faina. Amestecam...
Desert Fantezie cu ciocolata
Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugat branza de vaci si frisca batuta tare, mascarpone, putina esenta si coaja de portocala amestecand de sus in jos pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort aranjam piscoturiile insiropate in sirop facut din esenta de portocale, apa...
Barcute cu fructe
Spalati bine fructele, curatati-le si feliati-le potrivit. Pregatiti budinca conform instructiuniilor de pe plic. Lasati-o la racit, amestecand din cand in cand. Bateti frisca tare si amestecati-o cu budinca racita pana la omogenizare. Umpleti cu ajutorul unui posh...
Tiramisu reteta la pahar
Tiramisu reţetă originală Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam mascarponele si frisca batuta tare. Omogenizam. Facem 200 ml cafea cu ness-ul. Insiropam piscoturile si le asezam in pahare. Punem un strat de piscoturi... unul de...
Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata
In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel. Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar. Imbracam forma in caramel. Pregatim crema astfel: Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele. Omogenizam pana cand se topeste...
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos
Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi...
Chec pufos cu nuca
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu nuca. Galbenusurile le frecam cu praful de copt. Omogenizam toate...spuma cu galbenusurile si nuca cu faina, amestecand de sus in jos. Tapetam...
GEM DE CAISE
Puneti caisele cu 2 kg de zahar si lasati-le pana a doua zi. Strecurati siropul si mixati in robot caisele. Cine doreste le poate taia doar bucatele pt a oferi alta textura gemului. Puneti la fiert 50-60 minute cu restul de zahar, amestecand mereu pentru a evita prinderea de...
GEM DE VISINE
Spalam bine visinile si le punem cu 2 kg zahar pana a doua zi. Strecuram sucu (din care facem sirop), punem visinile in robot si le mixam la viteza mare pana obtinem o pasta. Punem la fiert cu restul de zahar la foc mic aproximativ 50-60 minute. Amestecam des pentru a...
Bomboane crocante de ciocolata
Topiti ciocolata in bain-marin Fulgii de porumb maruntiti-i putin si amestecati-i cu nuca taiata marunt. Turnati ciocolata topita peste. Pe o tavita puneti hartie de copt si formati "fulgi" de ciocolata cu crunch. Dati la rece aproximativ 60 minute.
Fursecuri fragede in forma de animalute
Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu zeama de la lamaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol, mai putin zaharul pudra si se framanta bine. Intindem foi si taiem cu forme. Coacem pe dosul tavii unse cu untura aprox 20-25 minute se scot calde si se pudreaza cu zahar...
Pandispan cu prune
Intr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele. Mixam pana se omogenizeaza. Prunele se spala bine si se taie felii Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Aranjam fructele. Dam la cuptor 20-25 min Scoatem din cuptor...
PRAJITURA CU CAISE
BLATUL: Separam albusele de galbenusuri. Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam galbenusurile in spuma. Adaugam faina si amestecam de sus in jos. Coacem intr-o tava tapetata...
Tort diplomat cu capsuni
Frisca se bate tare. Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc. Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de...
Biscuiti spritati
Intr-un castron punem faina, untura, zaharul vanilat, ouale intregi, zaharul, coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins in zeama de la lamaie. Framantam bine. Impartim aluatul in mai multe bilute. Dam prin masina de tocat la care atasam accesoriul special pt fursecuri....
Cremsnit
Intr-un bol punem laptele, adaugam praful pt crema si mixam 3-4 minute pana la omogenizare. Batem frisca lichida pana devine tare. Amestecam frisca cu crema obtinuta mai jos. Umplem foile de cremes. Optional foaia de sus se sfaramiteaza, pt o taiere mai usoara. Deasupra pudram cu...
Spuma cu capsuni
Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam capsunii taiati si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si dam la rece pana la servire.
Tarta cu capsuni si mandarine
Pregatim blatul pentru tarta. Separam albusele de galbenuse. Mixam albusele spuma tare cu 4 linguri de zahar. Adaugam galbenusele frecate cu praful de copt si la final adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si faina. Turnam compozitia intr-o forma pt tarta si dam la cuptor...
Pandispan cu capsuni
Ingredientele, mai putin capsunii si zaharul pudra se amesteca intr-un bol. Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra capsunii taiati felii. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.
Gem de cirese
Scoatem samburii din cirese si le spalam bine. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe...
Deliciu racoritor
Asezati inghetata pe farfurie. Bateti frisca tare si adaugati peste inghetata. Decorati cu topping de ciocolata
Pasca fara aluat cu stafide si fulgi de ciocolata
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam branza de vaci si smantana. Omogenizam. Adaugam stafidele si fulgii de ciocolata si amestecam bine. Adaugam grisul si faina. Amestecam pana la omogenizare. Ungem o forma de copt cu Delma cu unt si tapetam cu faina. Turnam...
Fantezie cu iaurt si capsuni
Pregatim blatul: Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt. Adaugam faina si amestecam usor de sus in jos. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Pregatim crema: Mixam 800 ml...
Bombonele cu biscuiti, nuca si visine din visinata
Zdrobiti biscuitii in robot. Amestecati ingredientele uscate, adaugand treptat visinata, esenta de rom, laptele si la final untul la temperatura camerei. Formati mingiute si in mijloc puneti cate o visina. Dati- le prin migdale macinate. Puneti- le la rece pana la servire.
Bomboane Raffaello
Puneti deoparte 50 gr nuca de cocos pentru tavalirea bomboanelor. Amestecati restul ingredientelor pana obtineti o pasta omogena, pe care o puteti modela usor. Formati bilute potrivite si in mijlocul fiecareia puneti o aluna sau migdala. Tavaliti-le prin nuca de cocos si dati la rece.
Tort cu ciocolata si banane
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus....
Cozonac cu nuca
Pregatim aluatul. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul. Framantam pana nu se mai...
Crema de zahar ars
Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar. Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam usor laptele. Turnam caramelul in forma de copt,tapetam peretii cu caramel si adaugam compozitia obtinuta mai sus. Dam la cuptor pentru 30-40 minute....
Lapte de pasare
Punem laptele la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc. Restul de zahar si vanilia le adaugam in laptele fierbinte. Din spuma obtinuta formam " galuste " si le...
Prajitura Marrio
Coacem pe dosul tavii 2 foi. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar. Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos. Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o...