Nu am pozele foarte reusite insa va asigur ca e delicios
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus. Punem compozitia intr-o forma de copt tapetata cu hartie pergament si dam la cuptor pentru 30-35 minute.
Intre timp pregatim crema:
Punem pe foc 200 ml frisca lichida, adaugam 200 gr ciocolata si amestecam pana la omogenizare cand ciocolata este topita. Lasam la racit, dupa care amestecam cu restul de frisca si mixam pana obtinem o crema consistenta.
Pregatim siropul:
Punem la fiert apa cu restul de zahar, cafeaua instant si esenta de rom. Lasam la racit.
Scoatem blatul, il lasam la racit, dupa care il feliem in trei parti egale.
Asamblam tortul astfel:
Blat, sirop, crema, felii de banane...tot asa pana la final. Deasupra punem glazura de ciocolata. Topim ciocolata la microunde ( 100 gr ), adaugam in ea 50 ml frisca lichida. Omogenizam si turnam peste tort. Decoram cu bilute aurii.
1
Pentru ca albusurile sa se bata mai bine este preferat ca ouale sa fie la temperatura camerei.
2
Pentru ca sa feliati mai bine blatul, folositi un cutit cu zimti ca cel de paine.