Alexandra Burz

1

Bucataras
incepator

Sebes, judet alba

Bucataras din 12.07.2013

RETETE192
PRIETENI347
Retete

FUSSILI CU BRANZA

In Fusilli la 23 Iul 2015

Fierbem pastele fussili in apa cu sare conform instructiuniilor de pe ambalaj. Strecuram si lasam sa se odihneasca. Intr-o tigaie adanca topim untul, adaugam pastele fierbinti. Calim putin si adaugam branza bucatele. Omogenizam 5 minute. Decoram si le servim calde.

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 23 Iul 2015

Curatam si spalam bine legumele. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Tocam ceapa, morcovii, gulia, telina, patrunjelul si le calim in putin ulei. Adaugam cubuletele de carne, calim putin si dupa adaugam apa. Punem sare si piper. Lasam sa fiarba 20-25 minute....

Sirop de visine

In Conserve la 23 Iul 2015

Spalam bine visinile si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si punem zaharul peste ele. Acoperim si le lasam 24h. Scurgem sucul lasat de visine pisand bine fructele (care urmeaza a fi transformate in dulceata). Punem la fiert pt 35-40 minute. Cand mai sunt...

Garnitura de artofi evantai

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2015

Curatam si spalam bine cartofii si ii crestam usor astfel incat partea de jos sa ramana intacta. Rumenim putin muschiul file pentru un plus de aroma si taiem fasii. Impletim frumos fasiile de muschi printre crestaturiile cartofiilor. Asezonam cu sare, piper, cimbru si boia de ardei. Radem...

Castraveti murati traditionali

In Muraturi la 22 Iul 2015

Spalati bine castraveciorii si lasatii la scurs. Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii. Morcovii se taie rondele si se aranjeaza printre castraveti. Cand sunt gata asezati in borcane castravetii umpleti cu apa, dupa care...

Hot dog

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2015

Fierbem cremvustii. Batoanele le taiem pe jumatate si le incalzim putin la microunde. Cu ajutorul unu varf de cutit sau cu coada la lingura facem o gaura in mijlocul batonului. Punem ketchup si mustar. Punem cremvustul inauntru si deasupra se mai pune putin ketchup si...

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2015

Cartofii si 5 oua se pun la fiert. Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare. Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase. Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el. Ungem o forma de iena cu unt. Cartofii si ouale fierti si...

Fursecuri fragede in forma de animalute

In Prajituri la 8 Iul 2015

Bicarbonatul de sodiu se amesteca cu zeama de la lamaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol, mai putin zaharul pudra si se framanta bine. Intindem foi si taiem cu forme. Coacem pe dosul tavii unse cu untura aprox 20-25 minute se scot calde si se pudreaza cu zahar...

Salata de castraveti cu iaurt

In Salate la 8 Iul 2015

spalam bine castravetii...ii curatam de coaja si ii taiem cubulete adaugam iaurtul, sarea, piperul si laptele de cocos omogenizam si decoram. Se serveste goala sau langa o fripturica :)

Castraveti bulgaresti reteta

In Muraturi la 8 Iul 2015

Spalati bine castraveciorii. Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar. Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul. Intr-o oala punem apa....plicul de pikant fix...otetul...zaharul... Lasam la fiert 3-5 minute, dupa care punem compozitia peste...

Mere conservate pt placinta

In Conserve la 7 Iul 2015

Curatam merele si le dam pe razatoare. Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul. Mai fierbem compozitia 10-15 minute. Impartim in borcane si sigilam. Patram la loc racoros.

Pandispan cu prune

In Prajituri la 5 Iul 2015

Intr-un bol punem toate ingredientele, mai putin prunele. Mixam pana se omogenizeaza. Prunele se spala bine si se taie felii Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu margarina si faina. Aranjam fructele. Dam la cuptor 20-25 min Scoatem din cuptor...

PRAJITURA CU CAISE

In Prajituri la 4 Iul 2015

BLATUL: Separam albusele de galbenusuri. Albusele le batem spuma tare cu 150 gr zahar si 2 vanilii. Galbenusurile le frecam bine cu praful de copt. Incorporam galbenusurile in spuma. Adaugam faina si amestecam de sus in jos. Coacem intr-o tava tapetata...

DESERT RAPID CU IAURT SI BANANE

In Mancare copii la 4 Iul 2015

Intr-o farfurie sfaramam biscuitii, adaugam iaurtul si bananele feliate. Amestecati.

DOVLECEL PANE

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2015

Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele de aproximativ 1 cm. Asezonam cu sare si piper. Trecem rondelele prin faine, dupa care prin ou batut , dupa care prajim in ulei. Scoatem pe un servet de hartie pt a elimina excesul de ulei.

CIORBA DE ARDEI UMPLUTI

In Ciorbe la 4 Iul 2015

Scoatem cotorul din ardei, cu grija sa nu ii rupem SI SPALAM BINE Intr-un bol punem carnea tocata, orezul si 2 cepe tocate marunt, sare si piper. Omogenizam. Umplem ardeii, lasand cam 2-3 cm liber deoarece creste orezul din amestec si poate iesi carnea afara din ardei....

Tort diplomat cu capsuni

In Torturi la 29 Iun 2015

Frisca se bate tare. Separam albusurile de galbenusuri Albusurile le batem spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, iar galbenusurile le frecam bine cu restul de zahar pana se albesc. Gelatina o punem la inmuiat si o preparam conform indicatiilor de...

Saratele cu cascaval si chimen

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2015

Intr-un castron punem faina....untura...telemeaua rasa...ouale....drojdia dizolvata in laptele caldut. Framantam bine pana se desprinde de pe mana aluatul. Adaugam putin ulei si mai framantam 2-3 minute. Impartim in bilute si dam la frigider pentru a nu dospi. Scoatem...

Biscuiti spritati

In Prajituri la 28 Iun 2015

Intr-un castron punem faina, untura, zaharul vanilat, ouale intregi, zaharul, coaja rasa de la lamaie si bicarbonatul stins in zeama de la lamaie. Framantam bine. Impartim aluatul in mai multe bilute. Dam prin masina de tocat la care atasam accesoriul special pt fursecuri....

Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon

In Porc la 28 Iun 2015

Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute. Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele. Mixam pana devine pufos si nu mai...

Cremsnit

In Prajituri la 8 Sep 2014

Intr-un bol punem laptele, adaugam praful pt crema si mixam 3-4 minute pana la omogenizare. Batem frisca lichida pana devine tare. Amestecam frisca cu crema obtinuta mai jos. Umplem foile de cremes. Optional foaia de sus se sfaramiteaza, pt o taiere mai usoara. Deasupra pudram cu...

Pizza casei

In Pizza la 31 Aug 2014

Blatul gata pregatit il intindeti cu sucitorul dupa dimensiunea tavii. Ungeti tava cu putin ulei. Puneti aluatul in tava, ungeti-l cu putin ketchup si presarati oregano. Adaugati pe rand dupa preferinta restul ingredientelor taiate feliute subtiri ( sunca, salamul, ardeiul )....

Spuma cu capsuni

In Dulciuri la 12 Iun 2014

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam capsunii taiati si mixam bine pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si dam la rece pana la servire.

Tarta cu capsuni si mandarine

In Torturi la 9 Iun 2014

Pregatim blatul pentru tarta. Separam albusele de galbenuse. Mixam albusele spuma tare cu 4 linguri de zahar. Adaugam galbenusele frecate cu praful de copt si la final adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si faina. Turnam compozitia intr-o forma pt tarta si dam la cuptor...

Pandispan cu capsuni

In Prajituri la 9 Iun 2014

Ingredientele, mai putin capsunii si zaharul pudra se amesteca intr-un bol. Omogenizam si turnam compozitia intr-o  tava tapetata cu hartie de copt. Punem deasupra capsunii taiati felii. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar praf.

Gem de cirese

In Dulceata / Gem la 6 Iun 2014

Scoatem samburii din cirese si le spalam bine. Le punem intr-un vas incapator cu un kg de zahar deasupra pana a doua zi. A doua zi le punem in cratita si le fierbem, adaugand si restul de zahar dupa primul clocot. Fierbem compozitia pana devine lipicioasa si cand punem pe...

Paste Carbonara

In Paste la 28 Mai 2014

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Taiati kaizerul cubulete si prajiti-l putin in tigaie. Intr-un bol bateti ca pentru omleta ouale impreuna cu sare, piper si putin parmezan ras. Adaugati cubuletele de kaizer. Strecurati pastele de apa si lasati-le in aceeasi oala...

Deliciu racoritor

In Dulciuri la 28 Mai 2014

Asezati inghetata pe farfurie. Bateti frisca tare si adaugati peste inghetata. Decorati cu topping de ciocolata

Sandwich cald aromat

In Sandvisuri la 28 Mai 2014

Prajim painea. Asezam salamul si mozzarella felii. Asezonam cu garam masala. Dam la microunde 1 min si decoram cu busuioc.

Limonada

In Bauturi la 20 Mai 2014

Spalam bine lamaile si le taiem in jumatati. Stoarcem sucul din fiecare, una pastrandu-o si o taiem felii. Punem totul intr-o carafa, adaugam apa, zaharul si la final gheata. Amestecam si e gata de servire.

Afisate 31 - 60 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 12.07.2019

Desert Fantezie cu ciocolata

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]