Curatam si spalam bine legumele.
Le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei, cu exceptia cartofului.
Spalam bine carnea de pui si o adaugam peste legume.
Adaugam apa, aproximativ 2,5-3 l.
Asezonam si lasam la fiert aproximativ 30 minute.
Adaugam...
Spalati bine legumele si taiati-le cubulete, cu exceptia rosiilor care vor ramane intregi.
Luati un betisor pentru frigarui si aranjati legumele pe el intercalate, pentru a arata cat ma aspectuos. Asezonati.
Incingeti bine gratarul si aranjati frumos frigaruile rotindu-le din cand...
Spalam bine spanacul si il taiem fideluta.
Prajim feliile de paine si le ungem cu putin ulei de masline.
Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline la incins, adaugam spanacul si usturoiul pisat.
Calim pana este facut, dupa care aranjam pe painea prajita.
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugam branza de vaci si smantana.
Omogenizam.
Adaugam stafidele si fulgii de ciocolata si amestecam bine.
Adaugam grisul si faina.
Amestecam pana la omogenizare.
Ungem o forma de copt cu Delma cu unt si tapetam cu faina.
Turnam...
Pregatim umplutura pentru cannelloni.
Punem in robot cepele curatate, 2 rosii, patrunjel verde si ardeiul.
Mixam pana la maruntire.
Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust.
Omogenizam compozitia.
Intr- o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline si calim 10-15...
Curatam si spalam bine legumele.
Le taiem pe fiecare corespunzator si asamblam salata.
Pe o farfurie punem pe partea de jos salata verde taiata fideluta, castraveti, ridichi, rosie, rucola , ceapa verde, miezul de lapte taiat rondele, masline si la final mararul tocat marunt.
Asezonam si...
Pregatim blatul:
Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt.
Adaugam faina si amestecam usor de sus in jos.
Dam la cuptor pentru 25-30 de minute.
Pregatim crema:
Mixam 800 ml...
Zdrobiti biscuitii in robot.
Amestecati ingredientele uscate, adaugand treptat visinata, esenta de rom, laptele si la final untul la temperatura camerei.
Formati mingiute si in mijloc puneti cate o visina.
Dati- le prin migdale macinate.
Puneti- le la rece pana la servire.
Puneti deoparte 50 gr nuca de cocos pentru tavalirea bomboanelor.
Amestecati restul ingredientelor pana obtineti o pasta omogena, pe care o puteti modela usor.
Formati bilute potrivite si in mijlocul fiecareia puneti o aluna sau migdala.
Tavaliti-le prin nuca de cocos si dati la rece.
Intindem cu sucitorul aluatul, formand o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Ungem foaia cu ou batut, taiem fasii de aproximativ 1 cm latime si 7 cm lungime.
Presaram chimen deasupra si le dam la cuptor pentru 15 minute.
Optional se mai poate presara sare.
Spalam bine ouale si le punem la fiert aproximativ 30 minute.
Taiem hartia creponata in fasii de aproximativ 2 cm latime si 6 cm lungime.
Luam oul fierbinte, dam fasia de hartie prin otet, cu mare grija, si infasuram oul pana este acoperit tot cu hartie.
Lasam sa se usuce hartia pe el,...
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus....
Pregatim aluatul.
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.
Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar.
Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul.
Framantam pana nu se mai...
Spalam bine boabele de fasole si o lasam la inmuiat de pe o zi pe alta in apa.
A doua zi fierbem fasolea aproximativ 1,5 ore cu foi de dafin.
Spalam bine si curatam legumele.
Taiem legumele si le punem la calit cu putin ulei.
Adaugam ciolanu taiat bucatele si fasolea aproape fiarta....
Intr- un bol amestecam toate ingredientele.
Asezonam cu sare si piper.
Pregatim formele de briose, le umplem, lasand aproximativ 1-2 cm de sus liber de la gura formei.
Le dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute.
Se servesc calde.
Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar.
Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare.
Adaugam usor laptele.
Turnam caramelul in forma de copt,tapetam peretii cu caramel si adaugam compozitia obtinuta mai sus.
Dam la cuptor pentru 30-40 minute....
Curatam si spalam bine legumele.
Cartofii si oul le punem impreuna la fiert.
Morcovul si telina ii dam pe razatoarea mare.
Ceapa, usturoiul si ridichiile le feliem rondele subtiri
Curatam oul si cartofii fierti tare.
Cartofii ii taiem rondele si oul in patru bucati egale....
Spalam bine legumele si le taiem corespunzator.
Le punem intr-un bol, dupa care asezonam cu sare si piper.
Adaugam otet si ulei dupa gust.
Omogenizam si servim salata proaspata.
Prajim painea.
Intr-un bol punem tonul maruntit, scurs de ulei.
Adaugam usturoiul pisat, sarea si praful de usturoi dupa gust.
Pulverizam ulei de trufe pe painea prajita si adaugam compozitia de ton.
Decoram cu patrunjel maruntit.
Curatam cartofii si ii spalam bine.
Ii taiem in patru si ii punem la fiaert in apa cu sare pana intra furculita in ei ( nu sa se marunteasca).
Ii strecuram, dupa care ii prajim in baie de ulei pana capata o culoare aramie.
Sunt deliciosi, moi in interior si crocanti la exterior.
Punem laptele la fiert.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc.
Restul de zahar si vanilia le adaugam in laptele fierbinte.
Din spuma obtinuta formam " galuste " si le...
Coacem pe dosul tavii 2 foi.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar.
Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos.
Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o...
Pregatim salata de boeuf conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/salata-boeuf-55328.html
Prajim feliile de paine in toaster sau pe grill.
Le frecam bine cu usturoi.
Adaugam salata de boeuf
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia.
Cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul.
Amestecam continuu.
Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.
Topim zaharul pentru caramel si adaugam cate putin in boluri.
Adaugam grisul fierbinte peste caramel.
Lasam sa se...
Amestecati intr-un bol apa cu zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul.
Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente.
Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor, incins in...
Spalam si curatam bine pulpele.
Amestecam condimentele intr-un bol, dupa care asezonam ciocanelele cu amestecul obtinut.
Le prajim in ulei incins aproximativ 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand.
Servim cu piure de cartofi.
Coacem vinetele, gogosarul si ardeii pe gratar.
Ii curatam si ii dam prin masina de tocat carne.
Ceapa o curatam si o dam prin masina de maruntit.
Intr-o oalamare punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa.
Cand aceasta devine cristalina adaugam ardeii.
Dupa...
Punem intr-un bol ingredientele si le amestecam.
Taiem ananasul felioare subtiri si incorporam in compozitie.
Impartim in forme de copt pentru briose si presaram deasupra cubulete de portocala confiata.
Dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 15-20 minute la foc potrivit.
Se curata si se spala bine legumele.
Le i punem intr-un bol.
Adaugam maslinele taiate felii si mozzarella taiata cubulete.
Asezonam cu sare, piper, cimbru, otet si ulei de masline.
Prajim painea si o taiem sub forma de crutoane.
Servim cu salata.
Fierbem cartofii in coaja.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei.
Cand devine cristalina, adaugam carnea tocata, si usturoiul pisat.
Lasam sa se caleasca impreuna pentru aproximativ 15 minute.
Cand s-au fiert cartofii, ii decojim si ii taiem rondele de aproximativ 2...
Bors de pui
Curatam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei, cu exceptia cartofului. Spalam bine carnea de pui si o adaugam peste legume. Adaugam apa, aproximativ 2,5-3 l. Asezonam si lasam la fiert aproximativ 30 minute. Adaugam...
Frigarui cu legume
Spalati bine legumele si taiati-le cubulete, cu exceptia rosiilor care vor ramane intregi. Luati un betisor pentru frigarui si aranjati legumele pe el intercalate, pentru a arata cat ma aspectuos. Asezonati. Incingeti bine gratarul si aranjati frumos frigaruile rotindu-le din cand...
Tartine cu spanac
Spalam bine spanacul si il taiem fideluta. Prajim feliile de paine si le ungem cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline la incins, adaugam spanacul si usturoiul pisat. Calim pana este facut, dupa care aranjam pe painea prajita.
Pasca fara aluat cu stafide si fulgi de ciocolata
Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam branza de vaci si smantana. Omogenizam. Adaugam stafidele si fulgii de ciocolata si amestecam bine. Adaugam grisul si faina. Amestecam pana la omogenizare. Ungem o forma de copt cu Delma cu unt si tapetam cu faina. Turnam...
Cannelloni con carne si mozzarella
Pregatim umplutura pentru cannelloni. Punem in robot cepele curatate, 2 rosii, patrunjel verde si ardeiul. Mixam pana la maruntire. Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust. Omogenizam compozitia. Intr- o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline si calim 10-15...
Salata greceasca cu miez de lapte Delaco
Curatam si spalam bine legumele. Le taiem pe fiecare corespunzator si asamblam salata. Pe o farfurie punem pe partea de jos salata verde taiata fideluta, castraveti, ridichi, rosie, rucola , ceapa verde, miezul de lapte taiat rondele, masline si la final mararul tocat marunt. Asezonam si...
Fantezie cu iaurt si capsuni
Pregatim blatul: Mixam albusurile de la cele 4 oua cu zaharul si esenta de vanilie pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile frecate bine cu praful de copt. Adaugam faina si amestecam usor de sus in jos. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute. Pregatim crema: Mixam 800 ml...
Bombonele cu biscuiti, nuca si visine din visinata
Zdrobiti biscuitii in robot. Amestecati ingredientele uscate, adaugand treptat visinata, esenta de rom, laptele si la final untul la temperatura camerei. Formati mingiute si in mijloc puneti cate o visina. Dati- le prin migdale macinate. Puneti- le la rece pana la servire.
Bomboane Raffaello
Puneti deoparte 50 gr nuca de cocos pentru tavalirea bomboanelor. Amestecati restul ingredientelor pana obtineti o pasta omogena, pe care o puteti modela usor. Formati bilute potrivite si in mijlocul fiecareia puneti o aluna sau migdala. Tavaliti-le prin nuca de cocos si dati la rece.
Saratele
Intindem cu sucitorul aluatul, formand o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Ungem foaia cu ou batut, taiem fasii de aproximativ 1 cm latime si 7 cm lungime. Presaram chimen deasupra si le dam la cuptor pentru 15 minute. Optional se mai poate presara sare.
Oua vopsite cu tehnica hartiei creponate
Spalam bine ouale si le punem la fiert aproximativ 30 minute. Taiem hartia creponata in fasii de aproximativ 2 cm latime si 6 cm lungime. Luam oul fierbinte, dam fasia de hartie prin otet, cu mare grija, si infasuram oul pana este acoperit tot cu hartie. Lasam sa se usuce hartia pe el,...
Tort cu ciocolata si banane
Pregatim blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 150 gr zahar. Galbenusurile le frecam cu praful de copt si le adaugam treptat peste spuma, amestecand usor de sus in jos cu o lingura. Adaugam faina si cacaua procedand la fel ca mai sus....
Cozonac cu nuca
Pregatim aluatul. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul. Framantam pana nu se mai...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Spalam bine boabele de fasole si o lasam la inmuiat de pe o zi pe alta in apa. A doua zi fierbem fasolea aproximativ 1,5 ore cu foi de dafin. Spalam bine si curatam legumele. Taiem legumele si le punem la calit cu putin ulei. Adaugam ciolanu taiat bucatele si fasolea aproape fiarta....
Briose aperitiv
Intr- un bol amestecam toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper. Pregatim formele de briose, le umplem, lasand aproximativ 1-2 cm de sus liber de la gura formei. Le dam la cuptor pentru aproximativ 20 minute. Se servesc calde.
Crema de zahar ars
Caramelizam intr-o craticioara 100 gr zahar. Batem ouale ca la omleta, adaugam zaharul si amestecam pana la omogenizare. Adaugam usor laptele. Turnam caramelul in forma de copt,tapetam peretii cu caramel si adaugam compozitia obtinuta mai sus. Dam la cuptor pentru 30-40 minute....
Salata cu ou
Curatam si spalam bine legumele. Cartofii si oul le punem impreuna la fiert. Morcovul si telina ii dam pe razatoarea mare. Ceapa, usturoiul si ridichiile le feliem rondele subtiri Curatam oul si cartofii fierti tare. Cartofii ii taiem rondele si oul in patru bucati egale....
Salata de sezon
Spalam bine legumele si le taiem corespunzator. Le punem intr-un bol, dupa care asezonam cu sare si piper. Adaugam otet si ulei dupa gust. Omogenizam si servim salata proaspata.
Bruschete cu ton si ulei de trufe
Prajim painea. Intr-un bol punem tonul maruntit, scurs de ulei. Adaugam usturoiul pisat, sarea si praful de usturoi dupa gust. Pulverizam ulei de trufe pe painea prajita si adaugam compozitia de ton. Decoram cu patrunjel maruntit.
Cartofi aurii
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii taiem in patru si ii punem la fiaert in apa cu sare pana intra furculita in ei ( nu sa se marunteasca). Ii strecuram, dupa care ii prajim in baie de ulei pana capata o culoare aramie. Sunt deliciosi, moi in interior si crocanti la exterior.
Lapte de pasare
Punem laptele la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu 200 gr zahar, iar galbenusurile le amestecam cu amidonul pana se albesc. Restul de zahar si vanilia le adaugam in laptele fierbinte. Din spuma obtinuta formam " galuste " si le...
Prajitura Marrio
Coacem pe dosul tavii 2 foi. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam treptat 150 gr zahar. Cand s-a batut spuma tare, adaugam praful de copt amestecat cu faina, amestecand usor de sus in jos. Adaugam treptat nuca, urmand aceeasi metoda de a o...
Tartine cu salata boeuf
Pregatim salata de boeuf conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/salata-boeuf-55328.html Prajim feliile de paine in toaster sau pe grill. Le frecam bine cu usturoi. Adaugam salata de boeuf
Budinca de gris cu caramel
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul. Amestecam continuu. Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Topim zaharul pentru caramel si adaugam cate putin in boluri. Adaugam grisul fierbinte peste caramel. Lasam sa se...
Negresa de post
Amestecati intr-un bol apa cu zaharul, esenta de rom, uleiul pana se topeste zaharul. Adaugati treptat faina, nucsoara, amidonul si ulterior celelalte ingrediente. Omogenizati, dupa care turnati compozitia intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor, incins in...
Pulpe aromate
Spalam si curatam bine pulpele. Amestecam condimentele intr-un bol, dupa care asezonam ciocanelele cu amestecul obtinut. Le prajim in ulei incins aproximativ 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand. Servim cu piure de cartofi.
Zacusca
Coacem vinetele, gogosarul si ardeii pe gratar. Ii curatam si ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa o curatam si o dam prin masina de maruntit. Intr-o oalamare punem uleiul la incins. Adaugam ceapa. Cand aceasta devine cristalina adaugam ardeii. Dupa...
Briose cu fructe confiate
Punem intr-un bol ingredientele si le amestecam. Taiem ananasul felioare subtiri si incorporam in compozitie. Impartim in forme de copt pentru briose si presaram deasupra cubulete de portocala confiata. Dam la cuptorul incins in prealabil, pentru 15-20 minute la foc potrivit.
Salata rustica
Se curata si se spala bine legumele. Le i punem intr-un bol. Adaugam maslinele taiate felii si mozzarella taiata cubulete. Asezonam cu sare, piper, cimbru, otet si ulei de masline. Prajim painea si o taiem sub forma de crutoane. Servim cu salata.
Musaca cu carne de pui si cascaval
Fierbem cartofii in coaja. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand devine cristalina, adaugam carnea tocata, si usturoiul pisat. Lasam sa se caleasca impreuna pentru aproximativ 15 minute. Cand s-au fiert cartofii, ii decojim si ii taiem rondele de aproximativ 2...