ANNA_46

1

Bucataras
incepator

ZALAU jud Salaj

Bucataras din 26.08.2012

RETETE24
PRIETENI63
Retete / Dulciuri

Biscuiti Zebra

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Untul, praful de sare si zaharul (cernut) se amesteca , adaugam faina cernuta, framantam. Impartim aluatul in doua parti egale.  La o parte din aluat  adaugam cacaua (cernuta ), framantam bine. Impartim fiecare aluat in patru parti.  Pregatim o folie alimentara mai mare,...

Tort cu zmeura si crema de kiwi

In Torturi la 15 Ian 2013

Lasam zmeura la decongelat intr-un vas. Adaugam zahar dupa gust (cat de dulce ne place). Separam sambureii printr-o sita. Gelatina o punem la inmuiat in apa. Tapetam o tava cu folie alimentara ( si marginile ), a mea a avut dimensiunea de: 35/25 cm. Incalzim putin zmeura cu zaharul , doar...

Gogosi dulci cu cartofi

In Dulciuri la 10 Ian 2013

Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare si laptele. Mixam cu blenderul, adaugam si drojdia (verificam sa fie numai calduta ),...

Mos Craciun cu saniuta

In Dulciuri la 7 Ian 2013

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Punem doua ore la rece. Intre timp pregatim sabloanele, dupa imaginatia fiecaruia ( eu am avut urm. dimensiuni : renii, inaltime:18 cm., lungime: 14 cm., saniuta : inaltime 18 cm. , lung. 26 cm., barita : lung. 25cm., Mosulica: inaltimea 14 cm.,...

Biscuiti cu fistic si martipan

In Dulciuri la 6 Ian 2013

Decojim fisticul si oparim ( lasam pana se decojeste usor intre doua degete ). Asezam pe   un servet. Lasam sa se usuce ( putem sa il pregatim cu o zi inainte ). Il macinam si  amestecam cu martipanul. Punem doua ore la rece. Din celelalte ingrediente pregatim un aluat , care...

Biscuiti cu levantica

In Dulciuri la 24 Dec 2012

Punem faina, zaharul, oul, untul, martipanul si praful de sare intr-un bol. Incepem cu a framanta untul cu martipanul, dupa care incorporam si restul. Punem aluatul pentru doua ore la rece. Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul la grosimea de cca. 3 sau 4 mm. Presaram cateva (dupa...

Springerle

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Pregatim doua tavi  (trebuie unse cu unt ).  Mixam ouale cu zaharul pudra, pana devin spumoase, adaugam coaja de lamaie si faina cernuta. Presaram masa de lucru bogat cu faina, rasturnam aluatul, framantam si intindem la 1 cm. grosime . Formele le presaram un pic cu faina si...

Bezele cu alune si scortisoara

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul praf (si cel vanilat ) cu incetul , dupa ce e incorporat , scoatem 4 sau 5 linguri si le amestecam cu lingurita de scortisoara. Preincalzim cuptorul la 160 °C. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam si formam din aluat mici...

Nuci "indragostite"

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Amestecam zaharul praf cu albusul de ou, pana devine mai tare (sa nu picure , atunci cand ridicam lingura ), daca e nevoie mai punem zahar praf. Spalam si uscam bine caisele deshidratate (eu le-am taiat in doua, daca le servim imediat merita. Daca le vom pastra, le lasam mai bine...

Bezele cu nuca de cocos si merisoare

In Dulciuri la 18 Dec 2012

Batem bine albusurile  cu un praf de sare pana devine o spuma tare , adaugam cu grija zaharul praf , la urma incorporam si nuca de cocos. Preincalzim cuptorul la 150°C. Tapetam o tava cu hartie de copt, spritam mici gramajoare, in mijlocul fiecareia asezam cate un merisor. Le...

Echter Heidesand

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Amestecam bine untul moale cu zaharul praf (si cel vanilat), cu martipanul si coaja rasa de lamaie, adaugam faina si framantam bine (eu le-am framantat toate deodata). Formam o rola (baton) de cca. 5 cm. (sau mai ingusta, oricum vor deveni mai late ), infasuram intr-o folie de aluminiu,...

Spitzbuben - prajiturele pentru Craciun

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat pe care il punem doua ore la rece. Preincalzim cuptorul la 200 °C. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina, din care decupam formele dorite. Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt si coacem cca. 10 min. sau...

Wiener vanillekipferl-cornulete vieneze cu vanilie

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Introducem la rece  pentru doua ore. Preincalzim cuptorul la 190 °C, din aluat formam mici cornulete (eu l-am feliat , dupa care  am taiat mici cubulete din care le-am format). Le asezam pe o tava unsa sau tapetata cu ...

Marrillenringe-inelase cu gem de caise

In Dulciuri la 17 Dec 2012

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il punem doua ore la rece. Presaram suprafata de lucru cu faina si intindem aluatul la cca. 3 mm. grosime. Intre timp preincalzim cuptorul la 180 °C. Decupam inelute sau alte forme de aceeasi marime, cu  pereche , le...

Tort cu ricotta

In Torturi la 29 Noi 2012

Se mixseaza untul cu galbenusurile, zaharul (si cel vanilat), cojile si zeama de lamaie, pana devin cremoase, apoi se adauga branzica maruntita. Se cerne amidonul impreuna cu praful de copt,se adauga si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma tare , se incorpreaza cu grija cu o spatula....

Tort cu miez de fructe

In Torturi la 25 Oct 2012

Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit....

Tarta "Simfonia Perelor"

In Prajituri la 7 Sep 2012

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat ,pe care-l odihnim 1/2 ora la rece, dupa care il intindem si il asezam frumos intr-o forma unsa. Acoperim cu hartie de copt, iar deasupra punem ceva boabe, eu am folosit 200 gr. fasole. Il vom coace in cuptorul preincalzit la 180°C  cca. 40...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 23.12.2013

Biscuiti Zebra

publicat la 19.01.2013

Supa Thai

publicat la 15.01.2013

Tort cu zmeura si crema de kiwi

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]