publicat la 28.10.2024
publicat la 28.10.2024
publicat la 26.05.2024
Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc
Bucataras.ro
[email protected]
Butoiase umplute cu carne
Carnea se toaca pe masina de tocat carne . Paine se stoarce de lichid si se da si ea prin masina de tocat carnea. Ceapa se da si ea prin masina de tocat carne . Se rade usturoiul , se adauga mustarul, coriandru sarea, piperul si oul si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate...
Supa de fasole uscata
Fasolea impreuna cu ciolanul proaspat de porc se pun la fiert in apa rece cu sare. Ceapa se taie si se pune si ea la fiert impreuna cu carnea si fasolea, alaturi de foile de dafin. Cand sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavaturile taiate julien si cu pasta de ardei rosu. Cand ciolanul este...
Desert tort Kinder fara coacere
Se sfarama biscuitii digestivi. Se topeste untul si se adauga peste biscuti amestecand foarte bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu peretii detasabili si se taseaza foarte bine. Se lasa biscuitii tasati la rece timp de o ora. Pentru crema de vanilie se amesteca...
Ciorba radauteana
Se spala pieptul de pui si se curata zarzavaturile. Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand. Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se...
Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile. Dupa ce foile de...
Aperitiv saratele Papucei
Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca...
Desert prajitura cremoasa alb si negru
Se freaca faina impreuna cu untura si cu sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul,praful de copt, oul si cate putin din lapte pentru a se putea forma un aluat omogen si bun pentru intins. Laptele se pute tot pe rand pentru a nu scapa mai mult . Aluatul rezultat se imparte...
Ciorba de vacuta
Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand carnea este aproape fiartă se adaugă și legumele tăiate cubulete. Cand sunt si ele foarte se...
Supa de fasole verde
Se spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite. Se pune apa la fiert ( jumatate din cantitate) cu care se opareste fasolea pastai gata taiata, iar cealalta jumatate ramanand in oala...
Branza topita
Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp...
Mancare de gulii
Guliile se spala si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea ( pe cartea care feliaza) si se lasa cu sare pentru jumatate de ora. Intre timp ceapa se razuie pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei, cand devine lucioasa se adauga carnea tocata. Se amesteca pana ce carnea isi schimba...
Desert prajitura Mariuca
Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in...
Supa de mazare cu pulpe de rata
Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete. Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si...
Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa
Cum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru,...
Desert prajitura Irinuca
Cele 6 galbenusuri de ou se amesteca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa in care se adauga cacaua, laptele, uleiul si se amesteca foarte bine pana cand ingredientele se incorporeza foarte bine. Albusurile le batem foarte bine spuma si se adauga peste crema de galbenusuri impreuna cu...
Paste cu creveti in sos alb si vin
Pentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se ia o tigaie in care se pune untul sa se topeasca impreuna cu...
Desert prajitura cu crema fina de nuca
Se pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga faina treptat pana se obtine un aluat bun de intins. Din aceasta...
Desert prajitura Tosca
Albusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt si o cernem peste compzitie. Se amesteca usor cu o paleta de silicon pana se incorporeaza toata faina. Se ia...
Aperitiv vafe
Se amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si se coc 2-3 minute. Se servesc goale ca atare sau presarate pe ele cat sunt inca calde, cu...
Pireu de cartofi pasat cu slanina si tocana de costite
Costita se feliaza. Se taie ceapa si se caleste in ulei pana ce devine lucioasa, se adauga boiaua si pasta de ardei impreuna cu costita si se caleste pana cand isi schimba culoarea carnea peste care se adauga apa sa fiarba timp de o ora sub capac. Daca este necesar intre timp se mai...
Desert cirighele
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute....
Desert branzoici sau Boti
Pentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca sa se topeasca si se adauga restul ingredientelor si maiaua dospita. Se framanta un aluat pana se...
Aperitiv oua umplute cu pate de ton
Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta...
Cartofi la cuptor cu chiftelute de somon si rosii
Somonul se toaca prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu restul de ingrediente, se formeaza bilutele, apoi se pun pe o hartie de copt la cuptor la 180 de grade C, pana se rumenesc, intorcandu-le din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in coaja. Ouale si ele separat se pun la...
Piure de cartofi cu cotlet de porc umplut cu carne tocata
Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore. Spata de porc se toaca si se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru carne de porc si usturoi ( 2 catei) si se intinde peste cotletul...
Pulpe de rata pe varza la cuptor
Pulpele de rata se lasa de seara pana dimineata intr-o marinada formata din: ulei de masline, marar, usturoi pisat si putina zeama de lamaie. A doua zi, varza se taie fasii se asezoneaza cu sare, piper si cimbru iar deasupra se toarna bulionul. Pulpele de rata se cresteaza deasupra...
Pulpe de iepure cu galuste
Pulpele de iepure se separa cea superioara de cea inferioara si se maseaza cu ulei, piper, boia dulce si cimbru, apoi se pun in tigaie cu puțin ulei si apa cât sa le acopere. Se lasa la foc potrivit sub capac intorcandu-se din cand in cand de pe o parte pe alta. Cand au fost aproape...
Zucchini umpluti cu piept de pui, si cartofi impreuna cu cartofi dulci la cuptor
Ceapa tăiată cubulețe se caleste in puțin ulei si apa, se adauga pieptul de pui tăiat mărunt, pasta de ardei si piper si am adăugat apa. se lasa la făcut. Între timp am curățat dovleceii (se pot lasă si cu coaja), i-am tăiat pe lungime in doua si i-am scobit cu o lingura. Din...
Desert rulada cu nuca
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile batandu-se spuma impreuna cu zaharul pana se intareste compozitia. Se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul vaniliat, coaja de lamaie si untul sau untdelemnul. Se pune si praful de copt, apoi faina amestecand cu o paleta usor sa se incorporeze....
Aperitiv chec in foietaj
Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si...