publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Paine fara framantare
Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare. Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza. Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se...
Turte cu ceapa verde
Intr-un bol cernem faina, amestecam cu drojdia, zaharul si sarea. Fcem o adancitura in care vom adauga 50 ml ulei si apa treptat pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios. Invelim cu folie alimentara bolul si lasma sa se odihneasca 30 min. Intre timp spalam ceapa verde si o tocam...
Chifle cu leurda
Intr-un bol cernem faina amestecam cu sare si parmezanul ras prin razatoarea mica,facem o adancitura adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si cca 100 ml apa calduta,acoperim si lasam la dospit 10 min. Adaugam leurda tocata ,piperul ,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta....
Paine cu faina neagra si susan
Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul. Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa. Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie,...
Turte cu faina neagra
Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput. Continuam sa framantam aluatul cu mainele, adaugand laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si...
Paine impanata la cuptor
Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o crestam cu cutitul pentru paine,cu grija sa nu taiem pana jos. Taiem painea la distanta de cate 1...
Paine integrala
Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte caldut. La inceput amestecam cu lingura pana ce aceasta nu mai poate fi folosita, Framantam un...
Chifle cu leurda si masline
Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen. Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de...
Turte cu dovleac
Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand...
Pizza cu dovlecei
Aluat - intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat elastic. La final framantam aluatul, incorporand uleiul, acoperim si lasam la loc dospit 1...
Pizza cu avocado
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa, apoi amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, sare(pe margine) uleiul, framantam, adaugand treptat apa calduta pana ce rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de maini....
Turte cu avocado
Cernem faina intr-un vas, amestecam cu zaharul, sarea si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si lasam 5 min sa creasca. Adaugam avocado curata si pisat cu furculita, untura, margarina, ouale batute si incepem sa framantam,...
Paine cu urzici
Intr-un vas se adauga faina,sarea,zaharul,amestecam si facem o gaura in mijloc,adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, Adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,ouale batute,smantana,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut, Framantam pana rezulta o coca omegena si...
Paine cu masline si rosii
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, oregano (dupa gust), un praf de piper, facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul pana rezulta un aluat omogen,La final framantam aluatul cu uleiul de masline,...
Paine cu branza si leurda
Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un aluat omogen si elastic. Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu putin ulei si adaugam 100...
Chifle pizza
Aluat : intr-un bol amestecam faina cu sare, zaharul si facem gaura in mijloc. Adaugam ouale batute, margarina, drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Incepem sa framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen si elastic. Acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Intindem 1/2...
Pizza felii
Aluat - amestecam faina cu sare, zahar si facem o gaura in mijloc, adaugam ouale batute, untul topit, drojdia dizolvata in putina apa. Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini, acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Pregatim ...
Pizza cu prune
Intindem aluatul de pizza de cca 1 cm grosime Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, Spalam prunele si le taiem in sferturi sau jumatati Ungem blatul cu ketchup,oregano,adaugam cascaval ras,deasupra asezam bucati de prune si ananas, Stropim cu putin ulei de masline deasupra si dam...
Pizza turceasca
Aluat -drojdia se amesteca cu zaharul dizolvat in lapte,turnam amestecul peste faina amestecata cu sarea. Framantam un aluat elastic usor lipicios, acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura -ceapa,ardeiul se curata si se toaca marunt,se calesc in putin ulei,adaugam...
Pizza tip clatita
Mixam ouale cu 1 lingurita sare,pana isi dubleaza volumul, Adaugam laptele si faina cat sa iasa un aluat putin mai gros ca o smantana, Adaugam masline,salamul taiat cubulete,ceapa taiata rondele,1/2 conserva ton, Amestecam cu miscari usoare de jos in sus, Intr-o tigaie adaugam putin...
Pizza calzone
Aluat -amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min, Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim...
Pizza meditaraneana
Se amesteca faina cu sarea,zaharul,se face gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,trebuie sa rezulte o coca nelipicioasa si elastica,se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se intinde coca intr-o foaie de...
Pizza cu ciuperci
Intr-un bol se adauga faina, zaharul si sarea se amesteca. Se face gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si se framanta o coca omogena adaugand treptat apa. La final framantam coca 2-3 minute cu ulei, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit. Umplutura...
Coronita cu piept de pui
Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Umplutura -intr-o...
Pizza cu tofu
Aluat- Intr-un bol cernem faina,facem gaura in mijloc adaugam drojdia amestecata cu zaharul si putina apa,sarea,uleiul si treptat apa calduta,framantam o coca nelipicioasa.Acoperim si lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Umplutura- eu am avut ciuperci proaspete,le-am curatat si...
Paine cu miere
Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1/2 lingurita zahar, amestecam si lasam la dospit cca 10 min. Intr-un vas cernem faina si facem gaura in mijloc, adaugam galbenusurile, albusul batute cu sarea, mierea si putin lapte, Adaugam amestecul de drojdie, smantana si incepem sa...
Paine cu orez
Prima data fierbem orezul in apa cu sare. Cand este fiert il scurgem bine si il lasam sa se raceasca foarte bine. Amestecam faina cu zaharul si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa (o lasam sa dospeasca 10 minute) Adaugam untul moale, laptele, oul batut...
Chifle umplute
Faina o cernem intr-un vas,facem o gaura in mijloc, si adaugam drojdia,zaharul si un pic de apa,amestecam si lasam 10 min la loc cald,pe margine adaugam sare. Incepem sa framantam adaugand iaurtul si untul topit pe jumatate,daca este nevoie adaugam apa calduta,framantam o coca elastica si...
Paine cu faina neagra
Faina o amestecam cu sare, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia si putin zer caldut, oul batut inainte. Incepem sa framantam adaugand treptat zerul, framantam cca 5 minute, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5 minute. Acoperim vasul si lasam sa doaspeasca pana isi dubleaza volumul...
Chifle cu masline si seminte
Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putina apa calduta si dam deoparte Intr-un lighean adaugam faina cernuta, facem gaura in mijloc si adaugam restul de ingrediente si untul topit si racit, adaugam drojdia si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini,(daca este nevoie se...