Paine cu orez

de Lau in Piine, 8 Feb 2013 | 4294 vizualizari

 

o paine delicioasa marca Ruxy

 

INGREDIENTE

  • 280 ml apa
  • 600 g faina
  • 200 g orez (eu am folosit cu bob lung)
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ou
  • Uns
  • 1 ou
  • lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu orez:

Prima data fierbem orezul in apa cu sare. Cand este fiert il scurgem bine si il lasam sa se raceasca foarte bine.

Amestecam faina cu zaharul si sarea, facem o gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa (o lasam sa dospeasca 10 minute)

Adaugam untul moale, laptele, oul batut putin, orezul si treptat apa calduta. Este cam lipicios la inceput daca este nevoie mai adaugam faina.

Framantam cca 10 minute dupa care acoperim si lasam la dospit cca 1 ora.

Impartim coca in bucati egale care le vom intinde in forma de oval sau cerc, care le vom aseza in tava unsa cu unt in forma circulara (ca o floare)

Acoperim si mai lasam la dospit cca 20 minute.

Ungem painea cu oul desfacut cu putin lapte

Se da la cuptor  cca 40 min sa se rumeneasca frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

09.02.2013, 20:15

Multumesc scumpo a iesit foarte buna ca in 2 zile nu mai aveam nimic

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:55

f bine arata

Lau 1

10.02.2013, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]