Sirop de menta

de Lau in Dulciuri, 9 Iun 2011 | 6384 vizualizari

 

reteta o am de la lia

 

INGREDIENTE

  • 200 g menta
  • 1,5 l apa
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri miere
  • colorant alimentar( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

spalam frunzele sub un jet de apa rece

intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert si cand s-a topit zaharul se adauga frunzele de menta

acoperim cu capacul si lasam cca 5 min sa infuzeze,sa isi schimbe culoarea din verde intens in galbui,dupa care scoatem frunzele cu o paleta

adaugam mierea,punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic 4 ore,pana siropul se ingroasa bine,

facem testul exact cum procedam la dulceata,

cand este bine legat adaugam putin colorant verde si mai lasam sa fiarba 2-3 clocote,oprim focul

pregatim recipiente (sticle sau borcane)si turnam siropul printr-o sita deasa,

cand s-a racit punem capacele si etichetam

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

LUK 1

09.06.2011, 18:04

Lau 1

09.06.2011, 21:02

va multumesc

mihaelar63 1

16.06.2011, 08:16

Pun reteta la favorite
Multumesc , demult cautam asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert savarine