Mod de preparare pentru strudele cu mere :
Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa.
Se...
Tortul de inghetata de pepene rosu se prepara astfel:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema
Miezul de pepene se mixeaza. Smantana se bate bine. Se adauga galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se rastoarna intr-un recipient si se da la congelator. Se...
Aluat savarine:
se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar,se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva
se bate bine oul cu un praf de sare,se adauga uleiul,laptele amestecat cu drojdia si faina,se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 min...
Se spala si se scot samburii de caise si se taie cuburi mici.
Iaurtul se mixeaza cu zaharul,se adauga frisca batuta bine,caisele,zaharul vanilat si se mixeaza putin impreuna.
Se da la congelator.
Dupa 2 ore se scoate si se mixeaza bine pentru a sparge acele de gheata.
Eu am pus folie...
o tava de chec se tapeteaza cu folie alimentara,se aseaza biscuitii inmuiati in lapte
frisca se bate bine
nectarinele se taie cuburi
gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se dizolva pe baie de abur
iaurtul se amesteca cu zaharul,nectarinele,frisca si gelatina si se...
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza.
Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa.
1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.
Frisca se bate...
Tiramisu reţetă cu blat
Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor...
Se spala corcodusele si se scot samburii.
Se pune un strat de corcoduse, un strat de zahar, altul de corcoduse-zahar pana terminam.
Acoperim si lasam peste noapte.
A 2-a zi punem la foc si amestecam din cand in cand sa nu sa se prinda de oala.
La final adaugam zaharul vanilat....
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . se adauga zaharul si se mixeaza bine pana se topeste.
Adaugam uleiul si omogenizam,adaugam faina in care am incorporat praful de copt.
Se unge tava cu ulei se tapeteaza cu faina.
Se adauga 1/2 din compozitie.
In cealalta 1/2 din copozitie...
BLAT
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se...
tragem biscuitii prin masina de tocat, ii amestecam cu untul topit si 2 linguri de zahar
tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara adaugam biscuitii si cu o lingura ii presam putin
branza o mixam cu zaharul pana acesta se topeste.
frisca o batem bine si adaugam...
BLAT: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, faina cernuta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit...
Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara la foc mic, se infierbanta pana ce se dizova zaharul complet amestecand continuu.
Odata dizolvat zaharul se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se da deoparte sa se raceasca complet. Cand s-a racit se amesteca cu...
Se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar, laptele, faina, cacaoa si untul. Se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda de cratita,apoi se da la racit. Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar ca pentru bezele, apoi se amesteca cele 2...
BLAT 1 -se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, esenta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata si se da tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea
BLAT 2 -galbenusurile se...
Dizolvam amidonul in lapte,adaugam zaharul si punem pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba,o mai lasam pe foc 5 min timp in care vom amesteca continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam Nutella si mierea,amestecam bine pana ce Nutella este integrata complet in crema de lapte. Lasam...
branza se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar,ouale,vanilia,dupa care adaugam faina,grisul si putina sare,
din aceasta compozitie se fac bilute nu foarte mari,ele isi vor mari volumul la fiert
se pune la fiert o oala cu apa cu putina sare. Punem bilutele pe rand si le lasam sa...
Apa cu zaharul se pun la foc mic, iar cand siropul se leaga se adauga piersicile spalate si taiate felii(cine doreste le poate curata si de pielita)
Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand dulceata se leaga. Cand este aproape gata se adauga zeama de lamaie
Se lasa sa se raceasca putin dupa...
spalam nectarinele,le curatam de samburi si le taiem pulpa felii mai groase
punem zaharul cu apa la fiert intr-o cratita la foc mic si dupa ce s-a topit zaharul marim intensitatea focului, lasam sa fiarba pana se leaga siropul
adaugam nectarinele si lasam sa fiarba la foc iute,amestecand...
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine,pana devin ca o crema. Se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa. Frisca se bate bine
Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de suc de fructe, se lasa sa se hidrateze, dupa care se pune pe baie de aburi pana se dizolva total. Se amesteca...
Blat -se amesteca toate ingredientele bine
se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie,se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea
repetam si cu compozitia ramasa
Crema -fierbem grisul,coaja,zaharul vanilat,zaharul cu apa
cand s-a racit adaugam...
Dulceata de capsuni reteta
se spala capsunile si se rup coditele
se lasa sa se scurga de apa
se pun intr-un lighean impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore
se scot capsunile si se pune la fiert zeama. Cand incepe sa fiarba se adauga capsunile si se lasa sa fiarba la foc...
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, laptele, esenta si se mixeaza, dupa care se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina bine si se adauga compozitia. Nectarinele se...
se bat albusurile spuma cu un praf de sare
se adauga zaharul si se mixeaza bine
se adauga galbenusurie si se mixeaza usor dupa fiecare
se adauga esenta,zaharul vanilat,faina cernuta si se omogenizeaza usor,
se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,
se toarna compozitia...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta,omogenizam si la final adaugam albusurile si incorporam. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina
Spalam corcodusele,...
se spala corcodusele
se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba.
trebuie sa se decojeasca pielita de pe corcoduse atunci cand sunt fierte
este foarte bun rece
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam esenta si faina...
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu...
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul se amesteca, apoi faina alternand cu laptele, cacao, esenta de rom, praful de copt si se omogenizeaza.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna 3 parti din compozitie, se da la cuptor pana se intareste...
se curata ciresele de codite
se spala si se pun la fiert in apa,
cand incepe sa fiarba se adauga stafidele,zaharul,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba cca 10 min
dupa care se poate servi
pofta buna
Strudele cu mere (by Miha)
Mod de preparare pentru strudele cu mere : Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa. Se...
Tort de inghetata de pepene rosu
Tortul de inghetata de pepene rosu se prepara astfel: Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema Miezul de pepene se mixeaza. Smantana se bate bine. Se adauga galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se rastoarna intr-un recipient si se da la congelator. Se...
Pufoshenia -Savarine ( by corina)
Aluat savarine: se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar,se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva se bate bine oul cu un praf de sare,se adauga uleiul,laptele amestecat cu drojdia si faina,se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 min...
Inghetata cu caise
Se spala si se scot samburii de caise si se taie cuburi mici. Iaurtul se mixeaza cu zaharul,se adauga frisca batuta bine,caisele,zaharul vanilat si se mixeaza putin impreuna. Se da la congelator. Dupa 2 ore se scoate si se mixeaza bine pentru a sparge acele de gheata. Eu am pus folie...
Prajitura la rece
o tava de chec se tapeteaza cu folie alimentara,se aseaza biscuitii inmuiati in lapte frisca se bate bine nectarinele se taie cuburi gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se dizolva pe baie de abur iaurtul se amesteca cu zaharul,nectarinele,frisca si gelatina si se...
Tort de inghetata cu banane
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa. 1 banana se piseaza si se adauga in compozitie. Frisca se bate...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor...
Gem de corcoduse
Se spala corcodusele si se scot samburii. Se pune un strat de corcoduse, un strat de zahar, altul de corcoduse-zahar pana terminam. Acoperim si lasam peste noapte. A 2-a zi punem la foc si amestecam din cand in cand sa nu sa se prinda de oala. La final adaugam zaharul vanilat....
Guguluf din albusuri cu ness si alune
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . se adauga zaharul si se mixeaza bine pana se topeste. Adaugam uleiul si omogenizam,adaugam faina in care am incorporat praful de copt. Se unge tava cu ulei se tapeteaza cu faina. Se adauga 1/2 din compozitie. In cealalta 1/2 din copozitie...
Tort de inghetata
BLAT Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se...
Tarta de biscuiti cu crema de branza
tragem biscuitii prin masina de tocat, ii amestecam cu untul topit si 2 linguri de zahar tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara adaugam biscuitii si cu o lingura ii presam putin branza o mixam cu zaharul pana acesta se topeste. frisca o batem bine si adaugam...
Tort cu crema de ciocolata
BLAT: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, coaja de lamaie, esenta, zaharul vanilat, faina cernuta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptorul incalzit...
Inghetata cu nectarine
Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara la foc mic, se infierbanta pana ce se dizova zaharul complet amestecand continuu. Odata dizolvat zaharul se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se da deoparte sa se raceasca complet. Cand s-a racit se amesteca cu...
Inghetata cu cirese
Se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar, laptele, faina, cacaoa si untul. Se pune pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda de cratita,apoi se da la racit. Intre timp se bat albusurile spuma cu restul de zahar ca pentru bezele, apoi se amesteca cele 2...
Tort aniversar
BLAT 1 -se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul, faina, esenta si se omogenizeaza. Se toarna in tava unsa si tapetata si se da tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea BLAT 2 -galbenusurile se...
Inghetata de nutella cu stafide
Dizolvam amidonul in lapte,adaugam zaharul si punem pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba,o mai lasam pe foc 5 min timp in care vom amesteca continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam Nutella si mierea,amestecam bine pana ce Nutella este integrata complet in crema de lapte. Lasam...
Papanasi cu branza de vaci
branza se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar,ouale,vanilia,dupa care adaugam faina,grisul si putina sare, din aceasta compozitie se fac bilute nu foarte mari,ele isi vor mari volumul la fiert se pune la fiert o oala cu apa cu putina sare. Punem bilutele pe rand si le lasam sa...
Dulceata de piersici
Apa cu zaharul se pun la foc mic, iar cand siropul se leaga se adauga piersicile spalate si taiate felii(cine doreste le poate curata si de pielita) Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand dulceata se leaga. Cand este aproape gata se adauga zeama de lamaie Se lasa sa se raceasca putin dupa...
Dulceata de nectarine
spalam nectarinele,le curatam de samburi si le taiem pulpa felii mai groase punem zaharul cu apa la fiert intr-o cratita la foc mic si dupa ce s-a topit zaharul marim intensitatea focului, lasam sa fiarba pana se leaga siropul adaugam nectarinele si lasam sa fiarba la foc iute,amestecand...
Tort pentru mama
Ouale impreuna cu zaharul se bat bine,pana devin ca o crema. Se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa. Frisca se bate bine Gelatina se pune la inmuiat cu 3 linguri de suc de fructe, se lasa sa se hidrateze, dupa care se pune pe baie de aburi pana se dizolva total. Se amesteca...
Tort de post
Blat -se amesteca toate ingredientele bine se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune jumatate din compozitie,se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea repetam si cu compozitia ramasa Crema -fierbem grisul,coaja,zaharul vanilat,zaharul cu apa cand s-a racit adaugam...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta se spala capsunile si se rup coditele se lasa sa se scurga de apa se pun intr-un lighean impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore se scot capsunile si se pune la fiert zeama. Cand incepe sa fiarba se adauga capsunile si se lasa sa fiarba la foc...
Guguluf cu nectarine si ciocolata
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza putin. Se adauga galbenusurile, laptele, esenta si se mixeaza, dupa care se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina bine si se adauga compozitia. Nectarinele se...
Prajitura cu piersici
se bat albusurile spuma cu un praf de sare se adauga zaharul si se mixeaza bine se adauga galbenusurie si se mixeaza usor dupa fiecare se adauga esenta,zaharul vanilat,faina cernuta si se omogenizeaza usor, se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia...
Guguluf cu corcoduse
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele, faina amestecata cu praful de copt, esenta,omogenizam si la final adaugam albusurile si incorporam. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina Spalam corcodusele,...
Compot de corcoduse
se spala corcodusele se pune intr-o oala apa. Cand s-a incalzit apa se adauga corcodusele si zaharul, zaharul vanilat si se lasa sa fiarba. trebuie sa se decojeasca pielita de pe corcoduse atunci cand sunt fierte este foarte bun rece
Tort cu crema de branza
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt Se separa albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam dupa fiecare. Adaugam esenta si faina...
Tort Diplomat
Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu...
Prajitura cu urda
Se mixeaza ouale cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga uleiul se amesteca, apoi faina alternand cu laptele, cacao, esenta de rom, praful de copt si se omogenizeaza. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna 3 parti din compozitie, se da la cuptor pana se intareste...
Compot de cirese
se curata ciresele de codite se spala si se pun la fiert in apa, cand incepe sa fiarba se adauga stafidele,zaharul,zaharul vanilat si se lasa sa fiarba cca 10 min dupa care se poate servi pofta buna