Cozonac cu crema de cacao si nuca

de Lau in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 5685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • esent de rom
  • 50 g drojdie
  • 300 g iaurt
  • 200 g lapte caldut
  • 300 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri margarina
  • crema
  • 300 g nuci pisate
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de cacao si nuca:

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

 se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa faca basici, se adauga albusurile batute spuma, restul de ingrediente in afara de ulei. Se framanta coca si la final se framanta 10 minute cu uleiul si se acopera. Se lasa o ora la dospit

Crema-se amesteca nucile cu zaharul si cacao, se adauga laptele treptat pana obtinem consistenta dorita

dupa ce a crescut coca se ia o bucata, se intinde oval,  se adauga crema si se ruleaza. Se da deoparte

se ia alta bucata si procedam la fel ca prima. Impletim amandoua suluri si aseazam in tava unsa. Se unge cu oul batut cu un pic de ulei si zahar, se da la cuptorul incalzit 40-45 min la foc moderat(sa fie frumos rumenit deasupra)

se procedeaza la fel pana terminam coca

cand scoatem cozonacul din cuptor se unge cu ulei sau miere si se lasa 5 minute in tava, dupa care se scoate din tava si se acopera cu un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cozonac elvetian