publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort profiterol
Blat-se bat albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce se topeste zaharul,adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, Amestecam faina cu praful de copt,nuca macinata,cafeaua si adaugam peste spuma de albusuri,amestecam cu o paleta cu miscari...
Profiterol cu inghetata
Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si untul,punem pe foc pana ce se topeste untul, Amestecam faina cu sarea si o adaugam deodata. Amestecam energic pana devine omogen,lasam sa se raceasca dupa care adaugam 1/2 din ouale batute cu furculita,amestecam energic pana ce se omogenizeaza,adaugam...
Desert rulouri cu crema de vanilie
Aluatul : Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Intre timp pregatim crema : intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si...
Dulceata din flori de liliac
Petale se spala sub un jet de apa rece.Le lasam sa se scurga de apa pe un prosop de bucatarie. Intre timp punem apa cu zaharul intr-o cratita la fiert pana se topeste zaharul. Adaugam petalele frecate cu zeama de lamaie si zaharul vanilat,lasam sa fiarba cca ora,in functie de constitenta...
Prajitura cu foi si crema de caramel
Foile -intr-un bol mixam oul zu zaharul si vanilia,adaugam untura,laptele si amestecam,amoniacul dizolvat in putin lapte,incepem sa framantam adaugand treptat faina pana obtinem un aluat omogen,care nu se lipeste de mana. Invelim in folie si dam la rece 30 min dupa care impartim coca in 3...
Eclere inimioare
Intr-o cratita adaugam apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul si punem pe foc, cand incepe sa fiarba luam de pe foc adaugam toata faina si amestecam pana ce se omogenizeaza, lasam sa se raceasca foarte bine. Cand sa racit adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem...
Placinta cu iaurt
Aluat : Cernem faina intr-un lighean adaugam sarea, zaharul si praful de copt, amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam galbenusurile, untura, margarina si incepem sa framantam, adaugand treptat laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. Intindem coca pe masa...
Tort cu mousse de cafea
Blat -apa.zaharul se pune intr-o cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam cacao,amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intre timp mixam untul cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine cremos,adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata...
Prajitura cu foi de bezea
Blat -Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare. Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul...
Prajitura cu branza si visine
Jeleu de visine -intr-o cratita(ceaun)adaugam visini,apa,zaharul si punem la foc potrivit, Cand visinile se trasnforma intr-o dulceata mai lichida se trece amestecul prin sita si lichidul se pune din nou pe foc impreuna cu amidonul dizolvat in putina apa. Se amestecam pana incepe sa se...
Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul, adaugam galbenusul si mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam 150 g faina amestecata cu sarea,praful de copt si amestecam pana rezulta un aluat nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina). Formam bilute din aluat pe care le vom trece prin albusul batut cu...
Placinte cu branza si mac
Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios....
Fursecuri cu migdale
Intr-un bol punem untul,untura,galbenusul,zeama si coaja de portocala si amestecam, In alt bol adaugam migdalele tocate(sau macinate)praful de copt,zaharul,un praf de sare,faina.Adaugam peste amestecul de unt si framantam un aluat omogen,invelim in folie alimetara si dam la rece cca 30...
Tort Egiptean
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, amestecam cu o paleta cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul incalzit pana se rumeste usor. Repetam la fel si cu celelalte...
Scones
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sare, facem gaura in mijloc adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam pana cand este incorporat. Adaugam oul batut cu zaharul si laptele. Amestecam cu o lingura dupa care incepem sa framantam un aluat omogen (daca mai este nevoie...
Prajitura cu nuca
Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul. Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina. Framantam un...
Fursecuri ciupercute
Intr-un bol mixam untul cu zaharul,adaugam ouale untura,esenta de vanilie si mixam pana ce se incorporeaza. Amestecam faina cu praful de copt,coaja de portocala,nuca macinata si adaugam treptat peste crema de unt. Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si dam...
Prajitura Intercontinental
Foi -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul treptat mixand bine pana devine o spuma lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,. Impartim compozitia in 3,turnam...
Prajitura Snickers
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam cu o paleta cu miscari usoare,pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia intr-o tava tapetata...
Nuci umplute
Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece...
Tort Dobos
Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si...
Cornulete cu nuca de cocos
Intr-un bol mixam untul la temeperatura camerei cu zaharul,adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, Separat amestecam faina cu coaja de portocala rasa si nuca de cocos, adaugam peste compozitia de unt, framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maine (daca este nevoie mai...
Prajitura caramel
Blat - mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul, laptele, adaugam untura (la temperatura camerei), plicul de amoniac stins in zeama de lamaie, coaja de portocala, esenta si treptat faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Impartim...
Tort Sacher
Blat -mixam untul moale cu zaharul si un praf de sare,adaugam cate un ou mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,amesteca dupa care adaugam ciocolata topita si esenta de rom,mixam pana ce se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam...
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane
Salam de biscuiţi, reţetă cu banane Intr-o cratita punem laptele si zaharul, punem pe foc si cand s-a incalzit adaugam untul si lasam pe foc pana ce se topeste untul, cand s-a racit adaugam esenta de rom. Macinam biscuitii si nuca, adaugam cacao, ness-ul, adaugam treptat laptele caldut...
Buturuga din biscuiti
Crema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Turnam amestecul din nou in cratita,punem pe foc mic...
Prajitura cu ciocolata si banane caramelizate
Blat- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam 1lingura de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas,adaugam uleiul,laptele si amestecam cu o spatula,adaugam faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca tocata,amestecam cu spatula pana ce...
Mini tarte cu struguri
Aluat -Intr-un bol punem 300 g faina,zaharul,zaharul vanilat,sare,facem o gaura in mijloc adaugam galbenusurile,untura la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen(daca este nevoie mai adaugam faina)invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Turte banatene
Intr-un bol mai adanc adaugam faina,facem o gaura in mijloc adaugam laptele caldut,amestecat cu bicarbonatul,oul batut si cele 2 linguri ulei. Framantam cca 10 min dupa care acoperim vasul si lasam la odihnit cca 10 min, Intindem aluatul de cca 1 cm grosime pe masa infainata,ungem uniform...
Prajitura cu frisca
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam esenta,faina amestecata cu praful de copt, Cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana...