publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Smoothie cu pere si banane
In paharul de la blender adaugam banana rupta bucati, para spalata si curatata de seminte si cotor. Adaugam zeama de lamaie(1/2 lingurita)iaurt,laptele,scortisoara(un varf de cutit)si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa. Se poate servi cu cuburi de gheata(dar eu prefer sa le bag la...
Desert clatite cu banane
Intr-un bol adaugam bananele si ouale, cu ajutorul blenderului de mana le pasam pana ce devin o pasta. Daca nu avem blender pasam bananele cu furculita dupa care adaugam ouale batute cu un praf de sare. Adaugam laptele,ulei si smantana,praful de sare,mixam pana ce se omogenizeaza....
Salata de ou cu avocado
Avocado cu ajutorul unei linguri scoatem miezul si il pasam cu furculita sau il tocam. Rosia o spalam si o tocam marunt(fara miez)adaugam peste avocado,patrunjeleul tocam marunt. Ceapa o dam prin razatoare si o scurgem bine de apa. Porumbul il scurgem de apa, Ouale fierte le curatam...
Maioneza de avocado
Avocado se taie in 2 pe lungime, scoatem samburele rasucind putin ca sa il scoatem afara cu ajutorul unui cutit. Cu ajutorul unei linguri scoatem pulpa si o adaugam in paharul de la blender sau un castron. Adaugam zeama de lamaie pentru a evita oxidarea,pasam cu ajutorul blenderului pana ce...
Ketchup de casa
Rosiile le spalam,le taiem in 4-6 si le adaugam intr-o oala incapatoare (puteti sa le dati prin masina de rosii); cum nu am avut masina de rosii am folosit blenderul pentru a le pasa. Curatam ardeii si ceapa, le tocam cu ajutorul unui robot si le aadaugam peste rosii. Adaugam usturoiul,...
Paste cu sos alb si ciuperci
In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida ceapa,adaugam ciupercile(eu am avut ciuperci d epadure care le-am curatat si fiert inainte)....
Quesadilla cu pui
Pieptul de pui il taiem felii, l condimentam cu sare si piper si il frigem pe un grill incins.(eu am folosit aparatul penine brevile) Intre timp ne ocupam de legume le spalam, curatam si le taiem. Pe o felie de tortilla adaugam pe o parte,1 lingura sos, carnea taiata felii,adaugam rondele...
Desert pateuri cu peltea de mere
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat de cu seara in frigider sau la temperatura camerei cateva ore. Eu am folosit peltea de mere facut in casa dupa reteta asta.https://www.bucataras.ro/retete/jeleu-peltea-de-mere-95626.html Taiem dreptunghiuri de cca 4 x 7 , intepam cu furculita pe...
Friganele cu branza la cuptor
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, laptele pana ce se omogenizeaza; adaugam branza de vaci, esenta de vanilie si coaja de lamaie, amestecam pana ce se omogenizeaza. Ungem o tava cu unt si adaugam feliile de paine care le-am trecut prin amestecul de ou. Repetam pana ce terminam painea...
Desert budinca de macaroane cu branza si nuca
Fierbem pastele conform timpului de pe pachet(eu am fiert 8 min in apa cu sare din momentrul cand incepe sa clocoteasca) Intre timp stafiedele le punem la hidratat in laptele caldut amestecat cu esenta de rom dupa gust. Batem ouale cu zaharul pana ce au devenit cremoase si si-au dublat...
Coaste de porc la cuptor
Intr-un bol amestecam condimente dupa gust, adaugam vinul, 2-3 crengute cimbru, maghiran uscat si adaugam costitele. Condimentam costitele si le vom acoperi cu o folie aliementara, dam la frigider 30 min. Adaugam costitele in tava cu tot cu sos si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min cat...
Sos barbecue
Rosiile le spalam, le taiem bucati si le adaugam intr-o tava, adaugam ceapa taiata bucati, usturoiul si stropim cu uleiul. Dam tava la cuptor cca 20 min la 160 grade. Transferam rosiile intr-o cratita si cu blenderul de mana pasam pana ce obtinem o pasta,adaugam condimente dupa...
Dulceata de mure
Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop. Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3...
Sos napolitan la borcan
Rosiile spalate le taiem bucati potrivite, le asezam in tava de la cuptor (a mea nu a fost inalta am ales alta tava). Ceapa o curatam, o spalam si o taiem bucati peste rosii. Procedam la fel cu usturoiul,adaugam busuiocul rupt bucati(eu am pus 4 frunze potrivite) Stropim rosiile cu...
Piept de pui cu sos de gorgonzola
Pieptul de pui il spalam dupa care il stergem cu servetele, il taiem in felii nu foarte subtiri ca pentru snitele. Intr-un bol adaugam condimente dupa gust, amestecam cu o lingura ulei si condimentam carnea, acoperim bolul si lasam cca 10-20 min deoparte. In tigaia antiaderenta...
Gem de mure
Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte. A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie. Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un...
Desert tort cu pere si crema de vanilie
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat se omogenizeaza. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si...
Smoothie cu iaurt si fructe
Descojim fructele si le taiem felii, banana o stropim cu zeama de lamaie pentru a nu oxida. Murele si zmeura le spalam si le scurgem bine de apa(eu le asez pe 2-3 servetele de bucatarie) In vasul de la blender, adaugam iartul,laptele si fructele si le mixam pana ce se omogenizeaza. Dupa...
Pui cu sos ca la Buzau
Intr-o tigaie sau cratita adaugam 80 g unt cu 1 lingura ulei, punem pe foc mic si cand s- topit untul adaugam carnea (spalata ) Le prajim frumos pe ambele parti. Intre timp curatam usturoiul si il taiem in 2 pe lung, adaugam peste carne, amestecam si lasam cca 1 min dupa care adaugam...
Omleta cu dovlecel
Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare. Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min. Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa. Intr-un bol batem ouale cu...
Covrigi cu dovleac
Umplutura-dovleacul il curatam de coaja si il dam prin razatoare. Adaugam intr-o cratita zaharul si dovleacul si punem pe foc amestecand ocazional pana ce se inmoaie,stingem focul si adaugam esenta si scortisoara dupa gust. Cand s-a racit l-am mixat cu blenderul pentru a obtine o compozitie...
Desert mini strudel cu branza
Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza. Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina. Lasam sa se raceasca. Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem...
Desert pere coapte cu fructe uscate
Perele le spalam si le taiem in 2, cu ajutorul unei lingurite scobim casuta semintelor. Asezam perele in tava pe care am uns-o cu unt. Adaugam fructele in casuta,alune,presaram scortisoara si deasupra miere de albine. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce intra usor furculita in ele,cca...
Snitele de pui cu leurda
Pieptul de pui il taiem in felii nu foarte subtiri. Il batem putin cu ciocanul, il asezam pe un tocator si condimentam cu condimente dupa gust pe ambele parti. Eu prefer sa il pun in lapte cu condimente cel putin 30 min pentru ca iese mult mai fraged; inainte sa ma apuc sa le prajesc, le...
Desert tarta cu pere si aluat foietaj
Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei. Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu...
Desert placinta cu mere, cu foi cumparate
Cum se prepara Desert placinta cu mere, cu foi cumparate Merele le spalam, le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Adaugam untul intr-o cratita si cand s-a topit adaugam merele, zaharul si condimente dupa gust. Calim merele cca 5 minute, dupa care adaugam cacao si faina daca lasa...
Aperitiv placinte cu varza calita
Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta. Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini. Acoperim...
Piept de rata clasic
Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim. Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea. Intre...
Desert pere umplute, imbracate in foietaj
Curatam merele de coaja fara sa le taiem coditele. Intre timp punem vinul,zaharul si condimente dupa gust intr-o cratita si punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam perele. Le lasam sa fiarba pana ce furculita intra cu usurinta in ele. Le scoatem pe un platou si lasam sa se...
Desert tort cu crema de mere coapte
Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o paleta amestecam cu...