Dulceata de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 22 Aug 2021 | 2381 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 180 ml apa
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 frunze de menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Intr-o oala adaugam zaharul cu apa si punem pe foc sa fiarba.

Cand incepe sa fiarba, adaugam zeama de lamaie(eu am adaugat si bucati de lamaie,lasam sa fiarba pana ce se formeaza un sirop.

Cand s-a format siropul, scoatem lamaia, adaugam murele, frunzele de menta si lasam sa fiarba 2-3 clocote.

Acoperim cu un prosop umezit si stors bine, lasam pana a 1 zi.

A 2 zi inlaturam menta si punem sa fiarba din nou cca. 30 min  la foc mic.

Facem proba cu farfuria rece, daca picatura isi pastreazza forma si nu se imprastie cand rotim farfuria inseamna ca este gata.

Punem dulceata in borcane sterilizate si le intoarcem cu capacul in jos.

Acoperim cu un prosop si lasam pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui