Desert tarta cu pere si aluat foietaj

de Lau in Dulciuri, 12 Aug 2021 | 2362 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 50 g migdale
  • 7-8 pere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml apa
  • zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si aluat foietaj:

Intr-o cratita adaugam zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.

Punem pe foc amestecand continuu pana ce capata o culoare de maro deschis.Turnam in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava ca sa tapetam bine si laterali si fundul tavi cu caramel.

Asezam  perele curatate si stropite cu zeama de lamaie.Adaugam nuca si migdalele si dam la cuptorul incalzit cca 10 min cat sa se inmoaie putin perele.

Scoatem tava si adaugam aluatul care il intepam cu furculita.

Dam din nou tava la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Cu ajutorul manusilor de bucatarie rasurnam tava pe un platou sau o tava cu dimensiunile potrivite tavii in care am copt.

Scoatem tava si lasam sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca