Paste cu sos alb si ciuperci

de Lau in Paste, 28 Aug 2021 | 2914 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciuperci
  • un praf de sare
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 ceapa alba
  • 1-2catei usturoi
  • 1 legatura leurda
  • piper
  • 1 ardei iute(optional)
  • 200 g smantana
  • 100 g cheddar
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • apa
  • paste
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb si ciuperci:

In tigaie adaugam untul si uleiul; cand incepe sa se topeasca untul, adaugam ceapa tocata, usturoiul tocat si ardeiul tocat marunt.

Lasam sa se caleasca cca 2-3 min, cat sa devina translucida ceapa,adaugam ciupercile(eu am avut ciuperci d epadure care le-am curatat si fiert inainte).

Potrivim de sare si piper si cca 100 ml apa.

Fierbem la foc potrivit pana ce ceapa este fiarta si ciupercile gatite.

Adaugam smantana si lasam sa fiarba cateva clocote,cca 5 min dupa care adaugam branza data prin razatoare si daca este nevoie potrivim de sare si piper.

Amestecam pana ce se topeste.

Intre timp am fiert pastele  conform instructiounilor de pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella