Gem de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 19 Aug 2021 | 2220 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte.

A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie.

Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un capac.

Celelalte le lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa siropul(cu ajutorul unei palete eu am mai zdrobit din mure).

Adaugam murele si mai fierbem cateva minute,spumand spuma care se va forma(eu le-am mai fiert 10 min la foc mic fara sa clocoteasca)

Facem proba cu farfuria,punand sirop pe o fafurie si lasam sa se raceasca,nu trebuie sa fie prea cursiv.

Punem dulceata in borcanele fierbinti si le intoarcem cu fundul in sus,le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Marmelada din fructe