sisterskitchen

1

Bucataras
incepator

BUCURESTI

Bucataras din 12.02.2012

RETETE51
PRIETENI95
Retete

Tocanita de cartofi cu chorizo

In Mancaruri cu carne la 27 Noi 2017

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite. Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita. Se adauga sare, piper, boia, cimbru si dafin. Se amesteca bine si se adauga apa si suc de rosii cat...

Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece

In Porc la 27 Noi 2017

 Cum se prepara Mancare de mazare cu coasta afumata, reteta gustoasa si satioasa, ideala pentru sezonul rece Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza. Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se...

Supa crema de ridichi albe

In Supe la 5 Oct 2016

1.  Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete sau rondele. 2. Noi am optat pentru a fierbe direct toate legumele, dar daca vreti puteti incepe prin a cali o ceapa, prazul si tija de telina, dupa care se pun toate ingredientele  la fiert intr-un litru si jumatate...

Paste cu sos de roşii şi telemea

In Paste la 28 Feb 2014

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas. 2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu...

Biscuiţi cu stafide, alune de pădure şi ciocolată albă

In Dulciuri la 28 Feb 2014

1. Se încinge cuptorul la 150 grade. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. 2. Se pun untul şi zahărul într-un procesor şi se pulsează de 2-3 ori, până se omogenizează compoziţia. Se adăugă gălbenuşul şi extractul de vanilie. Se pulsează de 2...

Waffe cu spanac şi parmezan

In Mancaruri de legume la 28 Feb 2014

1. Se amestecă făina cu praful de copt. 2. Într-un vas se amestecă ouăle cu laptele, usturoiul pisat, spanacul, sarea, piperul şi parmezanul. Se încorporează făina, amestecând bine. 3. Aluatul se toarnă cu un polonic în aparatul încins de waffe....

Iepure bbq cu tzatziki

In Mancaruri cu carne la 28 Feb 2014

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă. 2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră. 3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de...

Paste la cuptor cu spanac şi ricotta

In Paste la 9 Feb 2014

1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar. 3. Se pune...

Smoothie de mure, nectarine si struguri

In Bauturi la 14 Noi 2013

1.Se spala fructele si se curata daca este cazul. 2.Murele se pun in blender, se adauga necatrinele taiate cuburi si boabele de struguri. 3.Mixăm şi savurăm….mai simplu nu se poate!

Mascarpone cake

In Prajituri la 14 Noi 2013

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină. 2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute. 3. Se cern faină, praful de...

Sarmalute in foi de vita

In Vita la 24 Feb 2013

1.Pregatim intai foile de vita. Punem apa la fiert, cand da in clocot punem foile de vita si le lasam 10 minute in apa fiarta. Le scoatem si le lasam la scurs. Se toaca carnea, in caz ca nu ati cumparat-o deja tocata:). Luam un castron mai mare si asezam carnea. Curatam si spalam ceapa si...

Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor

In Curcan la 24 Feb 2013

1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se închidă porii. Apoi se coboară temperatura la 180 de grade încă 30-40 minute până se...

Tartă bakewell cu cremă frangipane

In Prajituri la 24 Feb 2013

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă...

Plăcintă cu branză sărată

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2013

1.Framantam aluatul din ingredientele enumerate mai sus. 2.Intr-un castron radem branza, adaugam ouale si laptele si amestecam bine pana obtinem o pasta de consistenta maionezei.Daca e cazul se scurge de zeama. 3.Intindem foile subtiri si punem pe mijloc umplutura dupa care rulam si punem in...

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

In Prajituri la 18 Feb 2013

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute. 2.Împărţim coca în 3 părti egale. 3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă...

Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

In Prajituri la 18 Feb 2013

Preparare crema ganache : Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la foc mic(fără să dea în fiert), până ce ciocolată se topeşte. Se dă la rece pentru câteva ore 4-5 ore, după care se mixează, până când obţinem o...

Chifteluţe de somon la cuptor

In Somon la 15 Feb 2013

1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite, după care se curătă de oase, apoi se mărunţeşte într-un blender. Se mai verifică încă o dată de oase. 2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o...

Papiote de jamon cu piept de pui, ficăţei şi salvie

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2013

1.Pieptul de pui se taie în cuburi cu latura de cca 4 cm. Presăraţi puţin piper şi rulaţi fiecare bucată într-o felie de jamon, împreună cu o bucată de ficat şi o frunză de salvie – nu aveţi nevoie de sare, jamonul are destulă. Prindeţi “papiota”...

Panna cotta cu portocale şi rom

In Prajituri la 15 Feb 2013

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat. Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă. Se ia vasul de pe foc şi se adăugă...

Ciocolată de casă cu caju

In Prajituri la 10 Dec 2012

1.Amestecaţi laptele praf şi pudra de cacao şi treceţi-le prin sită. 2.Puneţi pe foc apa şi zahărul până se topeşte. Fierbeţi aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop.Opriţi focul şi adăugaţi şi untul tăiat cubuleţe.Amestecaţi până se...

Cozonac cu nucă

In Prajituri la 10 Dec 2012

1. Se desfac 3 linguri de făină într-un pahar cu lapte clocotit, se lasă la răcit. Drojdia se amestecă cu 1 linguriţă de zahăr şi se freacă până devine pastă. Se lasă 5 minute să crească, după care se pune peste amestecul de făină şi lapte. Se lasă să...

Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de piersici

In Dulciuri la 1 Noi 2012

1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă. 2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie. 3. Separat se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul şi se pune peste amestecul de unt şi ou. Se...

Tartă cu dovleac

In Prajituri la 1 Noi 2012

1. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim, sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn. Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă . 2. Cernem făina...

Friptură şi păstăi de fasole la grătar

In Porc la 26 Sep 2012

1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline. 2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia. 3.Se încinge grătarul si se...

Couscous cu legume

In Mancaruri de post la 26 Sep 2012

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile....

Saramură de crap

In Crap / Caras la 17 Sep 2012

1. Peştele curăţat şi spălat, se usucă bine cu hârtie absorbantă sau cu un prosop curat. Se încinge grătarul, se presară cu sare marină şi se aşează peştele împreună cu legumele. 2. Între timp se pregăteşte mămăliga şi mujdeiul. 3. Când...

Hamburgeri de casă cu sos alioli

In Mancaruri cu carne la 14 Sep 2012

1. Se toacă ceapa cât se poate de fin, se căleşte în ulei până devine translucidă, dar nu rumenă. 2. Se adaugă pulpa de roşii, bine scursă de lichid.Se căleşte amestecul 3-4 minute, apoi se adaugă restul de condimente, piper şi un vârf de sare. 3. Se...

Saramură din 3 peşti

In Peste la 14 Sep 2012

1.Peştele se curăţă de solzi şi maţe; dacă este prea mare pt grătarul sau plita pe care o aveţi se porţionează. Unii specialişti în saramură lasă crapul cu solzi şi îi curăţă după ce s-a fript, dar asta rămâne la aprecierea fiecăruia. Săbiţa se crestează...

Iepure toscan cu rozmarin

In Mancaruri cu carne la 14 Sep 2012

1. Pulpele de iepure se spala si se sterg bine de apă, apoi se asezonează cu sare şi piper.Ungeţi cu o lingură de ulei un vas ceramic sau o tavă pentru cuptor, asezati iepurele si stropiti cu restul de ulei. Rozmarinul se presara pe deasupra, iar ceapa se taie pe jumatate si se aseaza si ea...

Chifteluţe de ştiucă

In Peste la 13 Apr 2012

1 . Începeţi prin a curăţa ştiuca. Pentru că vom folosi doar carnea, fără piele, nu e musai să curăţaţi solzii. Pur şi simplu, curăţaţi stomacul (icre nu veţi găsi, dar puteţi păstra ficatul), tăiaţi capul peştelui şi jupuiţi pielea. Alternativ, puteţi curăţa...

Afisate 1 - 30 din 51 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 24

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]