Paste la cuptor cu spanac şi ricotta

de sisterskitchen in Paste, 9 Feb 2014 | 8162 vizualizari

 

Sunday lunch în stil italian! După ce am savurat cafeaua de dimineaţă (ora 11:)), am pregătit nişte bruschete cât se poate de simple (roşii, usturoi verde, pătrunjel, ulei de măsline) – the best way to start your day:). Răsfăţ maxim, ţinând cont că în timpul săptămânii nu avem timp de aşa ceva. Apoi ne-am apucat să cotrobăim prin frigider, până am dat peste cutia de ricotta şi nu ne-a luat prea mult timp ca să ne decidem asupra pastelor cu spanac şi ricotta. Zis şi făcut, au ieşit geniale.

** Duminică minunată, dragilor!

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste – orice fel de paste
  • 150 g spanac congelat
  • 2-3 căţei de usturoi, tăiaţi feliuţe
  • 1 cutie (200g) ricotta
  • 2 ouă
  • Parmezan + 2 linguri cascaval ras
  • 1 lingura ulei de măsline
  • Sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu spanac şi ricotta:

1. Pastele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă la scurs.
2. Între timp, usturoiul se căleşte într-o lingură de ulei, fără a-şi schimba culoarea, deoarece devine amar.
3. Se pune spanacul peste usturoi şi se sotează la foc mic, aproximativ 10-12 minute.
4. Se adauga ricotta, amestecăm bine şi potrivim de sare şi piper. După 5 minute se opreşte focul.
5. Într-un bol, amestecăm pastele, ouăle bătute şi compoziţia de spanac şi ricotta.
6. Într-o tavă termorezistenta, unsa cu unt punem amestecul de paste. Râdem parmezan deasupra + cele 2 linguri de cascaval şi dăm la cuptor, la foc potrivit pentru 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu spanac şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu telemea, la cuptor