Panna cotta cu portocale şi rom

de sisterskitchen in Prajituri, 15 Feb 2013 | 3975 vizualizari

 

Ne place panna cotta. Fie cu piure de mango, fie cu vanilie. De data aceasta am ales să combinăm portocale cu rom şi ne-a plăcut foarte mult. Cu un desert atât de rafinat şi uşor să te tot răsfeţi!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smântână lichidă dulce
  • 200 ml lapte
  • 150 ml lapte condensat îndulcit
  • 2 portocale
  • 2 linguri rom
  • 6 foi de gelatină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu portocale şi rom:

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna şi laptele condensat.

Între timp se pun foile de gelatină la înmuiat în apă rece.

Se prepară un suc din 2 portocale, se strecoară de sâmburi şi pulpă.

Se ia vasul de pe foc şi se adăugă gelatina stoarsă bine, sucul de portocale şi romul.

Se pune din nou la foc mic şi se lasă să dea 1 clocot, amestecând mereu ca să nu se prindă crema de fundul cratiţei. Se toarnă în forme şi după ce s-a răcit se introduce în frigider pentru 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu portocale şi rom" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Lau 1

16.02.2013, 14:53

place

Satisfyyourcravings 1

17.02.2013, 16:13

Ce arome!

sisterskitchen 1

19.02.2013, 14:49

O minuantie de desert va multumim pentru aprecieri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici