In primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus la incins intr-o tigaie mare 2-3 linguri ulei de masline. Am adaugat ceapa taiata marunt, am lasat...
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet.
Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana...
Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in jumatati, apoi in felii subtiri.
Intr-un wok punem la incins 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam...
Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele...
Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din...
Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari,...
In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza.
Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare...
Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul.
Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi,...
Punem in vasul robotului de bucatarie miezul unui avocado. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si pasiram bine, pana obtinem un piure fin de avocado. Adaugam oul si galbenusul, sarea, branza de vaci, smantana, amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina de branza cu...
Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa fiarba cateva minute pana face spume si incepe usor sa se caramelizeze. Se ia vasul de pe foc si se pune...
Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata si taiata in jumatate.Am adaugat si cateva seminte de chimen, am pus supa cu legumele la fiert si...
Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si...
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.
Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata...
Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de...
Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.
Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm. ...
Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si se lasa 3-4 minute sa se caleasca. Se adauga 300-400 ml supa de pui, se pune capac pe...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem...
Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am blenduit la viteza mare pana totul s-a maruntit foarte bine. Am curatat peretii vasului cu o spatula...
Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu lingura), prajim ciupercile la foc iute, iar cand lasa zeama, o surgem. Lasam inca 2-3 minute ciupercile la...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare.Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la spuma de oua si se amesteca cu o spatula. Se adauga...
Pentru aluat: ca de obicei l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am intins aluatul pe masa de lucru/folie de silicon intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Am pus aluatul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si...
In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si...
Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei....
Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas...
Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua....
Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam cate o lingura de faina,fulgi de cocos si lapte...
Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute.
Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida....
Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa...
Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca impreuna pana ceapa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Spalam celelalte legume, vanata, dovlecelul si rosiile, taiem vanata si dovlecelul cu...
Musaca in stil grecesc
In primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus la incins intr-o tigaie mare 2-3 linguri ulei de masline. Am adaugat ceapa taiata marunt, am lasat...
Prajitura cu piscoturi si piure de castane
Incepem cu siropul pentru a avea timp sa se raceasca: caramelizam 3 linguri zahar tos, adaugam apa si lasam pe foc pana zaharul caramelizat este complet dizolvat. Adaugam 1-2 linguri rom si lasam siropul sa se raceasca complet. Pentru crema: mixam piureul de castane cu zaharul brut pana...
Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci
Gnocchi ii fierbem in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Zucchini, il spalam, ii taiem capetele, pastram coaja si il taiem in cubulete nu foarte mici. Ciupercile le taiem in jumatati, apoi in felii subtiri. Intr-un wok punem la incins 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam...
Lasagna cu piept de pui si dovlecel
Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele...
Negresa cu branza si cirese
Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din...
Spaghete cu sos alb si mazare
Usturoiul, se curata se taie marunt si se caleste pentru cateva secunde in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga mazarea fiarta in prealabil, se lasa sa se caleasca si ea 1 minut . Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot. Se adauga branzeturile, casul dat pe razatoarea cu gauri mari,...
Strudel cu branza si cirese
In primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema de branza. Pe masa de lucru ne pregatim cele necesare...
Ratatouille la cuptor
Spalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin sa-si lase sucul. Pentru sos: in vasul robotului de bucatarie punem rosiile taiate in sferturi,...
Biscuiti sarati cu avocado si busuioc
Punem in vasul robotului de bucatarie miezul unui avocado. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si pasiram bine, pana obtinem un piure fin de avocado. Adaugam oul si galbenusul, sarea, branza de vaci, smantana, amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema fina de branza cu...
Tango cu cirese
Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa fiarba cateva minute pana face spume si incepe usor sa se caramelizeze. Se ia vasul de pe foc si se pune...
Supa crema de linte cu sfecla rosie
Eu am avut niste resturi de la un pui din care am facut o supa. Am strecurat supa si am pus in ea ardeiul curat si taiat in felii, morcovii curatati si taiati in bucati mai mari si sfecla curatata si taiata in jumatate.Am adaugat si cateva seminte de chimen, am pus supa cu legumele la fiert si...
Crumble cu fructe de sezon, biscuiti si fulgi de migdale
Pentru umplutura: curatam visinele si ciresele de samburi si codite si le punem intr-o craticioara. Rubarba o spalam, curatam si o taiem in bucati de 1,5-2 cm grosime si o punem peste celelalte fructe. Adaugam zaharul brut, esenta preferata, putin sirop de fructe, punem craticioara pe foc si...
Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil. Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata...
Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni
Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de...
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita
Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm. ...
Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Se curata ceapa, se taie pestisor si se caleste in ulei de masline. Usturoiul, se curaat, se taie felii subtiri si se caleste impreuna cu ceapa, pana se inmoaie. Se adauga ardeiul copt taiat in bucati si se lasa 3-4 minute sa se caleasca. Se adauga 300-400 ml supa de pui, se pune capac pe...
Melcisori cu nuca si Green Sugar
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem...
Pasta de naut cu ardei copt
Am folosit atat naut de la conserva cat si ardei capia copt de la borcan, motiv pentru care totul a mers foarte rapid. Am pus nautul, ardeii capia si usturoiul in vasul robotului de bucatarie. Am blenduit la viteza mare pana totul s-a maruntit foarte bine. Am curatat peretii vasului cu o spatula...
Oua in cuib de ciuperci cu carne
Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu lingura), prajim ciupercile la foc iute, iar cand lasa zeama, o surgem. Lasam inca 2-3 minute ciupercile la...
Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare.Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga la spuma de oua si se amesteca cu o spatula. Se adauga...
Tarta cu legume
Pentru aluat: ca de obicei l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am intins aluatul pe masa de lucru/folie de silicon intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Am pus aluatul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si...
Canelloni cu orez cu lapte si piure de piersici
In primul rand facem un orez cu lapte astfel: spalam orezul in mai multe ape, il punem intr-o craticioara cu fund dublu, adaugam o cana de apa peste orez si-l punem pe foc. Lasam orezul sa fiarba, iar cand scade apa adaugam treptat lapte, lasam sa fiarba pana orezul absoarbe tot laptele si...
Sote de ficatei cu mazare
Ficateii se spala si se curata de eventualele pielite ramase. Se pun intr-un castron si se adauga laptele dulce peste ei. Laptele are rolul de ai fragezii si mai tare si este necesar sa stea in lapte 30-40 minute, cat timp aveti la dispozitie si nu va grabiti prea tare cu prepararea mesei....
Cartofi noi la cuptor, cu porumb dulce si branza Camembert
Spalam si curatam cartofii. De preferat sa folosim cartofi noi, de marime mica. Daca sunt foarte mici se pot lasa cu tot cu coaja(daca nu-i deranjeaza pe mofturosi) si ii lasati intregi sau taiati in jumatati. Ai mei au fost putin marisori, asa ca i-am taiat in sferturi. Ungem un vas...
Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa
Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am inlatura pielea, mai putin pielea de pe aripi. Am pus toata carnea intr-un vas de lut. Am adaugat...
Melc cu loboda si branzeturi
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la dospit alte 15 minute. Am scos aluatul pe masa de lucru usor infainata si l-am impartit in doua....
Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni
Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam cate o lingura de faina,fulgi de cocos si lapte...
Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola
Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute. Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida....
Mititei facuti in casa
Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa...
Mancare de naut cu legume si perisoare
Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina culoare adaugam ceapa taiata marunt. Lasam sa se caleasca impreuna pana ceapa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Spalam celelalte legume, vanata, dovlecelul si rosiile, taiem vanata si dovlecelul cu...