Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana se topeste sarea si aromele se intrepatrund. Asez bucatile de pui peste marinata si le tavalesc bine...
Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute.
Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit...
Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat.
Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se...
Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente. Se pun in...
Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa...
Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert.
Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para...
Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema....
Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o felie din piept, dar nu de tot. Se continua taierea pieptului cu o alta felie in continuarea...
Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem aluatul pe masa de lucru, il intindem cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o...
Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava.
Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine...
Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata se sfaramiteaza bine si se pune peste faina. Se porneste masina pe programul de framantare si se lasa...
Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute.
Intre timp de ocupam de celelalte ingrediente...cartofii se curata de coaja si cu ajutorul robotului...
Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei aromat si se maseaza usor bucata de carne pe...
Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare...
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata...
Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului....
Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt....
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa dospeasca la loc...
Pentru foi: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga sucul de limeta sau lamaie si se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Untul se topeste, se lasa sa se raceasca si se...
Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de padure si apa.
Pentru mousse de afine: fructele congelate se pun intr-un vas cu fund dublu...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezea. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele...
Se spala carnea, se zvanta, se taie cuburi. Se cuarata ceapa, se taie in sferturi si se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga usturoiul curatat de coaja si ardeiul iute curatat de seminte si nervuri. Se maruntesc legumele la robot nu foarte marunt, nu este nevoie sa devina o pasta...
Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam ceapa curatata si taiata in sferturi, usturoiul curatat si taiat in jumatati, lamaia taiata in felii,...
Pentru muschiulet: spalam muschiuletul, il zvantam de apa si-l asezam in tava mare a aragazului cu hartie de copt. Semintele de chimen le punem intr-o tigaie de fonta si le prajim 2-3 minute pana incepe sa-si schimbe gustul. Se pun semintele in mojar si se piseaza. Se adauga piperul, eu am avut...
Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii. Se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga ardeiul iute si usturoiul taiate marunt. Se lasa 1...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina...
Bucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior), sarea, zaharul si mirodeniile. Se amesteca cu o lingura sa se topeasca sarea si zaharul. Se adauga...
Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos...
Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza.
Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul...
Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din...
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa fiecare galbenus. Adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza si mixam la viteza medie. Stingem praful...
Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana se topeste sarea si aromele se intrepatrund. Asez bucatile de pui peste marinata si le tavalesc bine...
Briose din aluat dospit cu umplutura de carne si legume
Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul la dospit la loc caldut aproximativ 30 minute. Pentru umplutura:desprindem carnea de pe oase si o taiem cuburi cu un cutit. In vasul in care s-a prajit...
Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru
Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat. Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se...
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale
Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente. Se pun in...
Prajitura cu mousse de mere
Pentru crusta: zdrobim biscuitii cu robotul de bucatarie, dar in asa fel incat sa ne ramana si bucatele mai mari de biscuiti sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Peste biscuiti adaugati mierea, untul topit si racit, laptele si scortisoara. Amestecati compozitia cu o spatula sa...
Placinta pescarului
Cartofii se spala cu un burete abraziv si se pun in apa cu sare la fiert. Pestele, se curata de oase, de pielita si se rupe in bucati. Intr-un vas cu fund dublu se pune untul si 2 linguri ulei de masline. Cand s-a incins uleiul si untul s-a topit se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para...
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos
Iata cum se prepara Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos In primul rand faceti cafeaua...eu folosesc un espressor automat care face rapid cafeaua. Deci totul merge rapid:)) Indulcesc cafeaua cu zahar brut dupa gust, adaug lichiorul si o las sa se racesaca pana pregatesc crema....
Rulou din piept de pui cu umplutura de ciuperci
Pieptul de pui se spala si se usuca cu prosoape de hartie. Se taie din bucata de piept de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare si subtire. Cu un cutit cu lama mare si lunga se taie o felie din piept, dar nu de tot. Se continua taierea pieptului cu o alta felie in continuarea...
Tarta cu toping de ansoa
Pentru aluat: punem toate ingredientele in cuva masinii de facut paine in ordinea scrisa mai sus. Setam masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Dupa terminarea programului scoatem aluatul pe masa de lucru, il intindem cu sucitorul sii ii dam o forma rotunda. Punem aluatul intr-o...
Tort cu jeleu de capsuni
Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava. Pentru blat: se maruntesc biscuitii si piscoturile in robotul de bucatarie. Se adauga untul topit si pelteaua. Se amesteca bine...
Cornuri sarate din aluat cu branza
Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata se sfaramiteaza bine si se pune peste faina. Se porneste masina pe programul de framantare si se lasa...
Cartofi si sfecla rosie gratinati
Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Intre timp de ocupam de celelalte ingrediente...cartofii se curata de coaja si cu ajutorul robotului...
Rulou din piept de pui cu bacon si prune uscate
Bucata de piept de pui se spala si se zvanta. Se taie cu un cutit cu lama mare pe toata lungimea lui in asa fel incat sa obtinem o felie lunga si subtire din piept de pui. Se asezoneaza carnea cu sare si piper proaspat macinat, se stropeste cu ulei aromat si se maseaza usor bucata de carne pe...
Cotlet de porc facut rulada, fiert in vin cu mirodenii
Bucata de carne se spala si se zvanta. Cu un cutit cu lama mare se taie carnea in asa fel incat sa obtinem o felie de carne intrega, groasa de 1 cm. Poate va ajuta pozele...incepeti sa taiati pe toata lungimea o felie, dar nu de tot, mai taiati o felie in continuarea celeilalte, dar de fiecare...
Rulada din piept de porc
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa si cu cat mai multa carne intre straturile de grasime. Ideea este ca bucata de carne trebuie sa fie rulata... Se spala carnea, se rade cu lama unui cutit pe partea cu soricul pentru a indeparta eventualele reziduri in urma parlirii porcului....
Tocanita de pui cu galuste din cartofi
Pentru tocanita: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei de masline. Se taie ardeiul julien si se adauga la ceapa si se lasa sa se caleasca 1 minut. Se adauga carnurile de pui, se amesteca si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga sucul de rosii, concentratul si pasta de ardei copt....
Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa dospeasca la loc...
Tort cu aroma de lamaie si vanilie
Pentru foi: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga sucul de limeta sau lamaie si se mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Untul se topeste, se lasa sa se raceasca si se...
Tort cu mousse de afine
Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de padure si apa. Pentru mousse de afine: fructele congelate se pun intr-un vas cu fund dublu...
Rulada cu fructe si crema de frisca
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezea. Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele...
Chilli con carne
Se spala carnea, se zvanta, se taie cuburi. Se cuarata ceapa, se taie in sferturi si se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga usturoiul curatat de coaja si ardeiul iute curatat de seminte si nervuri. Se maruntesc legumele la robot nu foarte marunt, nu este nevoie sa devina o pasta...
Chiftelute din peste
Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam ceapa curatata si taiata in sferturi, usturoiul curatat si taiat in jumatati, lamaia taiata in felii,...
Muschiulet de porc in crusta de chimen cu piper si piure de linte
Pentru muschiulet: spalam muschiuletul, il zvantam de apa si-l asezam in tava mare a aragazului cu hartie de copt. Semintele de chimen le punem intr-o tigaie de fonta si le prajim 2-3 minute pana incepe sa-si schimbe gustul. Se pun semintele in mojar si se piseaza. Se adauga piperul, eu am avut...
Piept de pui cu nuci caju
Puiul se curata, se spala, se zvanta si se taie cuburi potrivite ca si marime. Se pune uleiul la incins, se adauga 2 fire ceapa verde taiate rondele nu foarte subtiri, ardeiul capia taiat fasii. Se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga ardeiul iute si usturoiul taiate marunt. Se lasa 1...
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina...
Mezel de casa - Cotlet de porc
Bucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior), sarea, zaharul si mirodeniile. Se amesteca cu o lingura sa se topeasca sarea si zaharul. Se adauga...
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie
Pentru coji: punem intr-o craticioara cu fund dublu apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot o luam deoparte adaugam toata faina deodata si amestecam energic cu un tel tip para. Lasam sa se racoreasca. La aluatul fiert adaugam pe rand ouale in timp ce mixam dupa fiecare. Punem aluatul intr-un pos...
Chec aperitiv
Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza. Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul...
Piept de porc cu soric crocant
Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat sa treaca peste bucata de carne, aproximativ 1 litru. Se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul, se adauga bucata intreaga de carne si se lasa in saramura peste noapte. Se scoate carnea din...
Tort cu portocale si crema de vanilie cu mascarpone
Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile treptat si mixam dupa fiecare galbenus. Adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza si mixam la viteza medie. Stingem praful...