Ketchup de casa

de rodicamaria in Sosuri, 28 Iun 2011 | 18825 vizualizari

 

Este una din retetele pe care le fac in fiecare an.Imi fac Ketcup-ul meu,fara E-uri(doar cel din "Ketcup",daca e sa ne luam dupa o reclama mai noua).Este putin de munca,dar la sfarsit constatam ca a meritat.Acum sa nu credeti cumva ca nu mai cumpar,ca asa pe cat de greu se face,asa de repede se termina.Deci:

 

INGREDIENTE

  • 1 litru bulion(si asta tot home made,altfel unde e farmecul?)
  • 12 ardei rosii(de preferat kapia)
  • 8-12 ardei iuti(sau dupa gust,cat de iute vrei sa fie produsul final)
  • 5 gogosari rosii
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • sare,dupa gust
  • piper,enibahar,busuioc,sau ce alte mirodenii va mai plac
  • 1 canita zahar(100 g)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.

Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga otetul,zaharul,uleiul si mirodeniile si se mai fierbe 15 min.

Se strecoara prin sita ,se pun 4 aspirine pisate,se amesteca bine si apoi se pune in borcane.Din aceste cantitati rezulta aprox.4 borcane de 400 g.Ceea ce rezulta(cojile de ardei,gogosar) nu trebuie aruncate,se pun in borcan si se folosesc la ciorbe,tocanite,daca vreti.

In tava cuptorului de aragaz se pun cateva foi de ziar,se pun borcanele cu compozitia si apoi se da drumul la foc mic,pana se incalzeste bine cuptorul,apoi se stinge focul si se lasa borcanele acolo pana se racesc complet.

TIPS-URI

1

Cand strecurati compozitia,sita sa nu fie asa deasa si sa pasati cu un polonic mic,sa treca tot piureul.Sa ramana doar cojile de ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup( de casa)