publicat la 24.03.2015
publicat la 24.03.2015
publicat la 20.03.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu clementine si crema de cocos
Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul. 2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului. 3. Cernem 1...
Champagne cake - Tort cu sampanie
Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul. 3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam. 4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului. 5....
Crema de portocale
1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)...
Prajitura cu banane si ciocolata
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine. 2. Incorporam faina cernuta si cacaoa. 3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu...
Prajitura cu ananas si seminte de pin
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul. 3. Cu ajutorul unei spatule amestecam galbenusurile cu albusurile. 4. Apoi cernem in compozitie faina,...
Pufosenie cu visine
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul. 2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule....
Tarta cu bezea si mar
1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si...
Tarta cu branza si zmeura
1. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente. 2. Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam...
Prajitura cu mousse de cappuccino
1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa). 2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule....
Biscuiti cu ciocolata
1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte. 2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier. 3. Dupa ce ati omogenizat bine compozitia adaugati si ciocolata topita si framantati energic. 4....
Slim Pear Tart
Blat: 1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat. 2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C timp de 15-20 min. Decor:...
Prajitura cu pere
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza. 3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de...
Dulceata de pere
1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi. 2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala. 3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul...
Prajitura cu branzica si struguri
Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan. Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la...
Prajitura cu goji si merisor
Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se dizova. Puneti faina amestecata cu praful de copt, esenta, uleiul si amestecati bine. Amestecati si fructele deshidratate. Turnati compozitia intr-o tava cu forma conica ( baza = 10 cm, sus = 19 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in...
Dulceata de piersici cu ardei iute
Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2! Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de min se pune si...
Vegan Inka Brownie
1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati. 2. Puneti si restul ingredientelor (siropul de soc, mierea artificiala, apa si uleiul) si mixati bine. La final puneti...
Fursecuri cu faina de orz
1. Batem albusurile si galbenusurile cu inlocuitorul de zahar. 2. Adaugam uleiul, smantana si zaharu brun. 3. Incorporam faina de grau si cea de orz amestecate cu praful de copt. 4. In compozitie bagam si pudra de roscove. 5. Punem compozitia intr-un sprit si formam...
Briose cu fructe confiate si migdale
1. Amestecati faina cu drojdia. 2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine. 3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min. 4. Turnati compozitia in forme (daca le vreti mai mari umpleti formele) 5. Puneti fructe confiate deasupra in...
Heavenly Cake
I. Blatul 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare. 2. Adaugam in albusuri zaharul tos => cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul. 3. Cerneti intr-un vas...
Tort cu afine si mure
Blat: 1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur. 2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar. 3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti...
Chec cu pudra de roscove (de post)
1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3. Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in ingredientele uscate si se amesteca bine. 4. Se adauga uleiul si se amesteca iarasi....
Placinte cu branza si caise
1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie, eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului). 2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute. >Umplutura...
Placinta cu mac
1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min. 2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam. 3. Framantam cel putin 15 min. 4. Lasam la...
Mini-rulouri cu scortisoara
Aluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Tort cu Inka si crema de fructe
Pentru blat: 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar. 3. Dizolvam inka in laptele caldut. 4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Inghetata de piersici si iaurt
1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie cateva minute, pana cand compozitia devine spumoasa si consistenta. Pentru ca ouale sa nu devina omleta trebuie sa batem continuu. 2. Amestecam amidonul cu siropul de soc si cu o lgt din compozitia de oua batute. Il incorporam in amestecul de...
Black Clafoutis cu visine si capsune
1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au ramas cocoloase micute, dar a fost tare bun si asa;). 4. Puneti compozitia intr-o tava (20cm)...
Black Mini-Pavlova
1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4. Puneti si zeama de lamaie si amestecati. 5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm....
Inghetata de morcov
1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8 minute) intr-un vas pe bain-marie! 2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi. 3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati. 4. Cerneti laptele...