Dupa cum se prepara vinetele cu parmezan ,tot asa se prepara dovleceii. Aceasta reteta mi-a fost recomandata de catre o colega ce a lucrat o perioada la o familie de italieni .Am mai facut si eu putina cercetare pe net dar am ramas la reteta Ancutei ce-mi place mult . Preparatul pace parte din categoria celor ce este mai gustos dupa ce se raceste si se imbina echilibrat aromele .
Dovleceii se spala , se curata daca au coaja mai groasa , se sareaza si se pun intr-o sita la scurs .
Se dau dovleceii prin faina alba si ou batut , apoi se prajesc in ulei incins .Se scot pe hartie absorbanta care elimina surplusul de ulei .
Se amesteca sosul de rosii cu sosul aromat , putina sare , piper busuiocul tocat si oregano .
Se feliaza mozzarella.
Se tapeteaza o tava teflonata cu unt si pesmet .
Se aseaza in tava straturi alternante cu dovlecei ,sos de rosii, mozzarella, parmezan.
Se da tava la cuptorul incalzit sa se gratineze 15-20 minute.
1
Preparatul este mai gustos dupa ce s-a racit putin si aromele s-au intrepatruns .
2
La fel se prepara si vinetele parmigiana .