Yogo fresh- cu kiwi

de sasha in Prajituri, 17 Mai 2013 | 4698 vizualizari

 

E simplu si foarte fresh in zilele toride!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri faina
  • 10 linguri apa
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 praf de copt

Topping-ul:

  • 3 kiwi
  • 50 g zahar
  • 5 linguri apa

Sirop:

  • 60 ml zeama de lamaie
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yogo fresh- cu kiwi:

Blat: Se separa galbenusurile de albus, albusurile se bat spuma cu cele 10 linguri de apa pana devine o spuma  tare, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta si faina amestecata cu praful de copt in ploaie. Se tapeteaza o tava patrata cu foaie de copt  si unsa cu ulei, se da la cuptor pentru 10-15 minute le 160 grade . 

Siropul: Se pune pe foc  zeama de lamaie si zaharul, se lasa pana se ingroasa un pic si amestecand din cand in cand. La final se adauga coaja de lamaie.  

Topping-ul: Se curata de coaja si se piseaza in blender,cu 5 linguri de apa si zaharul. 

Se scoate blatul si cu ajutorul unei forme rotunde se decupeaza. Se insiropeaza bine si apoi pe fiecare blatut se adauga kiwi. Se da la frigider pt 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yogo fresh- cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar