Preparare foi:
Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa,o lingura de rom si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul pe rand pana se obtine o spuma frumoasa. Peste spuma obtinuta se adauga faina,praful de copt,cacaua ,nuca si alunele prajite si rasnite.
Coca astfel obtinuta se imparte in doua parti egale din care vom coace 2 foi.De data aceasta am ales sa fac doar doua foi in loc de trei. Eu am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus coca inauntrul tavii.Ideal ar fi fost o tava cu pereti detasabili….dar nu am. Fiecare foaie se pune la cuptor pentru 15 minute,suficient pentru foi din albus. Foile se lasa sa se raceasca si intre timp preparam crema,care va putea fi folosita si ca glazura.
Preparare crema:
Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul,se pun intr-o craticioara pe bain marine si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(care a fost rupta bucatele).
Dupa ce s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit,mixam putin compozitia,apoi incorporam si untulmixand foarte bine.
Se pune peste prima foaie o cantitate generoasa de crema,la fel si deasupra.
Crema se va intari doar atat cat sa fie buna. Deasupra am pus miez de nuca caramelizat si ciocolata.
La inceput foile vor fi putin crocante ceea ce e firesc pentru foile de bezea,dar se vor inmuia si se vor combina foarte bine cu crema ciocolatoasa.
Se pune la frigider pentru cateva ore.