Prăjitura Snickers (2)

de diaconta in Prajituri, 26 Dec 2011 | 10874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  •  8 albusuri
  •  300 gr. zahar 
  •  250 gr nuca
  • 150 gr alune nesarate 
  •  4 linguri faina 
  •  3 linguri cacao 
  •  5 gr praf de copt
  •  1 lingura rom
  • Ingrediente crema:
  • 8 galbenusuri
  •  1 ou intreg 
  •  3 linguri cacao 
  •  250 gr. zahar 
  •  4 linguri lapte 
  •  250 gr unt 
  •  150 gr. ciocolata cu lapte (eu am folosit ciocolata menaj cu lapte si mi-a placut rezultatul)
  • Rom
  • Nuca caramelizata si ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Snickers (2):

Preparare foi:

Se separa albusurile de galbenusuri la 8 oua.Pentru foi folosim albusurile,galbenusurile urmand sa le folosim la crema. Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa,o lingura de rom si un praf de sare.Apoi se adauga zaharul  pe rand pana se obtine o spuma frumoasa. Peste spuma obtinuta se adauga faina,praful de copt,cacaua ,nuca si alunele prajite si rasnite.

Coca astfel obtinuta se imparte in doua parti egale din care vom coace 2 foi.De data aceasta am ales sa fac doar doua foi in loc de trei. Eu  am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus coca inauntrul tavii.Ideal ar fi fost o tava cu pereti detasabili….dar nu am. Fiecare foaie se pune la cuptor pentru 15 minute,suficient pentru foi din albus. Foile se lasa sa se raceasca si intre timp preparam crema,care va putea fi folosita si ca glazura.

Preparare crema:

Se amesteca toate ingredientele,mai putin untul,se pun intr-o craticioara pe bain marine si se amesteca pana cand se topeste ciocolata(care a fost rupta bucatele).

Dupa ce s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit,mixam putin compozitia,apoi incorporam si untulmixand foarte bine.

Se pune peste prima foaie o cantitate generoasa de crema,la fel si deasupra.

Crema se va intari doar atat cat sa fie buna. Deasupra am pus miez de nuca caramelizat si ciocolata.

La inceput foile vor fi putin crocante ceea ce e firesc pentru foile de bezea,dar se vor inmuia si se vor combina foarte bine cu crema ciocolatoasa.

Se pune la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Snickers (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

Ubulika 1

20.09.2013, 08:27

Ela68 1

01.12.2013, 18:11

ohoho, chiar ca arata super ! e mai bruneta decat Snickersul meu

diaconta 1

01.12.2013, 19:15

Ela,asa e,e mai brunetica )))e o reteta tare simpla

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie