Vitel cu sos de usturoi si lamaie

de laylalala in Vita, 7 Mai 2010 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru carnea de vitel

  • 4 bucati de vitel, 100 gr fiecare
  • 4 linguri mustar
  • 1 lamaie, taiata felii foarte subtiri
  • Pentru sos
  • 1 capatana de usuroi
  • 150 ml supa de pui
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 2 lingurite amidon
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel cu sos de usturoi si lamaie:

Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit suficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un castron mic, apoi se paseaza bine.
Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin.
Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa.
Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu sos de usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburger de vita