Vinete umplute cu arome mediteraneene.

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2010 | 5943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lungi si subtiri  
  • 1/2 lamaie  
  • 1 legatura ceapa verde  
  • 1 dovlecel mai mic  
  • 7 ciuperci albe  
  • sare, piper,  
  • 3 rosii proaspete  
  • oregano proaspat  
  • 4-5 frunze busuioc proaspat  
  • 3 catei de usturoi  
  • 2-3 linguri ulei  
  • 1 lingura unt  
  • 4 felii prosciutto crudo
  • mozzarella dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu arome mediteraneene.:

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze. Vinetele se pun intr-o tava inalta, rezistenta la cuptor, unsa cu ulei.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul pe foc,se adauga ceapa tocata marunt,miezul de la vinete tocat si el cubulete,dovlecelul tocat cubulete,ciupercile tocate tot cubulete.Se asezoneaza cu sare si piper,apoi se adauga usturoiul tocat marunt.Cand zeama de la ciuperci a scazut se adauga 1 felie de prosciutto taiata marunt,iar la final rosiile decojite si taiate cuburi,totul se pregateste la foc mare.Se ia de pe foc si se adauga busuiocul si oregano taiate marunt.

Cu acest amestec se umpu vinetele.Se da tava la cuptorul preancins la 200gC pentru 30 de minute,se scoate tava si pe fiecare vanata se aseaza cate o felioara de prosciutto crudo,se mai da tava la cuptor 4-5 minute pana se rumeneste scunca,apoi se scoate si se adauga felii de mozzarella.Se mai lasa la cuptor 3-4 minute sa se topeasca branza.Se presara pe deasupra oregano proaspat tocat.Daca nu aveti ,la fel de bun este si cel uscat.

Se serveste fierbine cu iaurt alaturi sau chiar si simple sunt la fel de bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu arome mediteraneene." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

lia maria 1

01.07.2010, 08:39

arata foarte bine si sunt delicioase

luminita20_2006 1

02.07.2010, 13:41

arata tare bine

silvi0ara 1

02.07.2010, 23:59

A fost prima incercare,data viitoare trebuie sa fac mai multe.Nu credeam sa aiba asa succes.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de vinete cu ciuperci