Vinete umplute

de lilik in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2011 | 4411 vizualizari

 

am vazut reteta intr-o emisiune tv si m-a incantat foarte tare asa ca m-am apucat de treaba....nu pot sa va spun decat ca e un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata de marime medie
  • 1 pahar cu orez
  • 25 gr unt
  • 1 ceapa verde(fara frunze)
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 4 pahare supa de legume
  • 7-8 linguri de parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Tocam marunt ceapa si o punem cu putin ulei la calit.Cand incepe sa se rumeneasca punem orezul si il calim cateva minute apoi stingem cu vinul.

Lasam pana se evapora vinul apoi punem supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp taiem vanata in 2 pe lungime apoi scobim miezul,avand grija sa nu rupem coaja.

Taiem pulpa vinetei cubulete mici si o punem intr-o strecuratoare,apoi presaram cu sare si lasam putin pana iese putina apa,apoi le punem la prajit in ulei incins pe toate partile,dupa care le scoatem pe un prosop de hartie sa scurga uleiul in exces.

Cand orezul e fiert potrivim de sare, dam deoparte si adaugam untul,dupa care amestecam energic pana se topeste apoi punem 4 linguri cu parmezan ras.

In risotto adaugam cubuletele de vanata prajite,amestecam si umplem vinetele.

Presaram parmezan ras,apoi le punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor la 180° 25-30 de minute,pana se rumenesc deasupra.

Se pot servii atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu galusti