Vinetele cu maioneza sunt preferatele mele de foarte mult timp insa mi-a luat ceva timp pana sa ajung la varianta actuala. Intrucat mi se parea ba prea acra din cauza mustarului, ba insuficient de cremoasa sau fara aroma am tot experimentat si am ajuns la varianta aceasta.
Se adauga intr-un vas un galbenus de ou, o jumatate de lingura de mustar si 3 linguri de ulei, apoi se mixeaza la viteza mare pana observam ca s-a intarit maioneza. Apoi turnam treptat ulei de floarea soarelui pana epuizam cei 200 ml. Cei care prefera cu mai multa maioneza pot adauga mai mult ulei, insa eu cred ca este suficient. Se adauga cele doua linguri de ulei de masline cu busuioc si se mixeaza bine. Mai punem o lingura de mustar, mixam din nou, apoi presaram cimbrul si rozmarinul. Amestecam din nou pentru a se intrepatrunde gusturile. Se obtine o maioneza extrem de cremoasa. Daca intoarceti recipientul veti observa ca nu curge (asta daca ati respectat intocmai indicatiile de mai sus).
Se adauga cele 500 g de vinete (care au fost dezghetate prima data) si se amesteca cu o lingura. Taiem marunt un catel de usturoi, il adaugam in recipientul in care se afla deja vinetele si maioneza, iar apoi se adauga , dupa gust, sarea si piperul. Amestecam, si VOILA...e gata.
Pofta buna !
1
Pentru a obtine o maioneza cremoasa aveti nevoie de un mixer bun si de mustarul "Bunatati de la Bunica". Va asigur ca daca respectati aceste doua lucruri nu vi se va taia maioneza si rezultatul final va fi unul delicios.