Alimentația vegană cuprinde doar alimente de origine exclusiv vegetală, de aceea ea pare puțin cam dură și excesivă, neținând cont de nevoile nutritive ale organismului uman, ci doar de unele principii. Am vrut să încerc un sandviș vegan și acum pot spune că datorită ingredientelor și modului în care l-am preparat, mi-am schimbat puțin opinia severă și oarecum pripită referitoare la acest regim. Asta nu înseamnă că aș putea să țin, pe termen lung o astfel de dietă, care oricum, mi se pare deficitară în privința proteinelor, dar cred că uneori merită să gustăm astfel de preparate...
Mai întâi se spală și se zvântă salata verde și varza, iar roșia, ardeiul capia și castravetele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie absorbantă și se feliază.
Se taie varza roșie fideluță, se presară cu sare și se frământă câteva secunde, ca să se înmoaie puțin. Se adaugă un dressing făcut din ulei de măsline și zeamă de lămâie și se amestecă ușor, pentru ca varza să se impregneze cu acesta.
Se taie mini bagheta de-a lungul și se umple cu 1-2 frunze de salată, peste care se pun: varza roșie, care s-a marinat câteva minute în dressing, felii de roșii, castravete și ardei capia. Se mai adaugă 1-2 frunze de salată verde și se acoperă totul cu cealaltă jumătate de mini baghetă.
Celelalte legume rămase pot însoți sandvișul, în farfurie.
1
Folosiți ingrediente proaspete/fragede.
2
Varza roșie, tăiată fideluță și sărată, va sta câteva minute în dressing-ul format din uleiul de măsline și zeama de lămâie.
3
Cine vrea, poate adăuga la varza roșie și morcov, dat prin răzătoarea mare.
4
Gustul bun al acestui sandviș este dat și de calitatea pâinii/chiflei/baghetei.