Pentru legume, se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul pisat, frunzele de oregano tocate, sare, piper, sucul de lamaie si paprika.
Se taie dovlecelul rondele nu foarte subtiri, iar ciupercile felii. Se marineaza in mixul obtinut anterior 10-15 minute.
Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, rosiile uscate la soare, frunzele de menta si marar tocate, sare, piper si fulgii de chili. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se feliaza rosiile si se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper si ierburile tocate.
Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu spre mare, apoi se aseaza legumele intr-un singur strat pe aceasta. Se gatesc 3-4 minute pe parte, pana s-au inmuiat. Se transfera pe o farfurie.
Se taie avocado longitudinal in 2 si se indeparteaza samburele, apoi coaja. Se taie felii nu foarte groase.
Se incalzesc chiflele, se taie longitudinal in 2, apoi se aseaza pe fiecare felii de avocado, legumele la gratar, rosiile marinate, sosul tzatziki si branza Feta, apoi se inchid sandvisurile cu bucatile de chifle ramase.
Se servesc imediat.