Varza noua,marar,afumatura si-o mamaliga calda langa si cred ca v-am convins ca merita sa luati loc la masa...
Mai intai tocam varza, apoi ceapa o maruntim, atat pe cea veche cat si pe cea noua. Carnea o taiem bucatele mai mici, sa nu ne chinuim cand mestecam.
Intr-o tava punem uleiul, apoi carnea, lasam vreo 10-15 minute sa se caleasca, adaugam ceapa si avem grija sa amestecam sa nu se arda, apoi rosiile cubulete si varza tocata. Amestecam bine sa se intrepatrunda aromele si dam la cuptor cca 90-100 minute, fiecare in functie de ce cuptor are (ca unele-s mai destepte). Cand este aproape gata se adauga mararul tocat si se mai lasa 5-10 minute.
Se serveste cu mamaliga.
1
varza se freaca cu sare grujoasa
2
in rosii am adaugat 1 lingurita zahar,erau un pic mai acrisoare
3
se poate adauga si boabe de piper sau piper macinat