Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 113772 vizualizari

 

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute, va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata si rezultatul e garantat.

 

INGREDIENTE

  • 9 bucati varza
  • cimbru
  • marar
  • 2 radacini de hrean mai mari
  • 30 linguri de sare
  • sfecla rosie
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata la butoi:

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.

Se pune apa intr-un vas, aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.

Se asaza pe fundul bidonului cimbru, marar si hrean, dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept mai mici, bidonul meu e de 30 l si cam mic la gura), se asaza varza in butoi dupa care se pune apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece de la robinet.

Se pune si sfecla rosie, aici e secretul sfeclei rosii, da culoare roz la zeama de la varza murata (moare ) cum se zice in Ardeal, iar in decembrie veti avea moare si varza murata.

Moarea (zeama de varza) va avea o culoare super, numai cand o vezi si nu te poti stapani sa nu o bei.

Eu cam dupa 1 luna mai pun 1 bucata de sfecla rosie pentru a-si mentine culoare mai pronuntata.

Este reteta pusa de tatal meu de ani de zile si mereu iese o varza murata de nota 10.

PS: La iarna cu o fasolica batuta si cu carnati, varza murata merge perfect!

TIPS-URI

1

Varza murata se pitroceste timp de 3- 4 zile, pana se topeste sarea.

2

Cantitatile sunt pentru un butoi de 30 l

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

babi5 1

01.10.2013, 12:19

Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai

IonelBonda71 1

16.10.2019, 15:07

Validez reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata