Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca

de cristina_s_world in Porc, 7 Noi 2012 | 15422 vizualizari

 

Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca
Mancare veche si cunoscuta de orice gospodina, varza murata calita apare pe mesele romanilor cel putin o data pe iarna. Ce e de zis despre ea? Mai nimic daca nu esti fan. Ia acolo niste varza murata, ceva carne, condimente si grasime. Nimic special, nimic iesit din comun, nimic nemaivazut. Si totusi, musai sa fie scrisa si reteta asta in caietul cu reusite, ca de, la anu' sigur o mai facem o data. Unii ar pune langa ea mamaliga, dar eu nu ma omor dupa combinatia asta. Esti libera sa faci ce vrei si ce te taie capul ca doar tu mananci. Ingredientele de mai jos sunt pentru o cratita mare ( 8 portii zdravene)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca
  • - 2 verze murate (1,1 1/2 kg bucata)
  • - 1 1/2 kg coasta de porc cu carne
  • - 1/2 cana ulei sau untura
  • - 4 foi de dafin
  • - marar (proaspat sau uscat)
  • - piper macinat
  • - fulgi de ardei rosu iute
  • - chimen macinat pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca

Varza murata se lasa la desarat in apa rece vreo doua ore.

Pregateste o cratita incapatoare si cu peretii inalti si toarna in ea grasimea. Aprinde focul la cuptor si lasa-l sa se incinga. Dupa desarare, taie fiecare varza in 4 si o stoarce-o in maini. Taie fideluta (ma rog, cat se poate de subtire) fiecare sfert de varza si o aseazo in cratita. Din cand in cand aseaza peste varza felii de carne cu os si condimenteaza dupa gust cu marar, piper macinat, fulgi de ardei iute si pudra de chimen. Dupa ce ai umplut cratita, implanti foile de dafin si o bagi la cuptor.

Cat sta la cuptor? Depinde de varza cat e de cotoroasa. La mine a durat 2 ore. Ai grija insa ca din cand in cand sa scoti cratita din cuptor si sa amesteci varza, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si astfel toata sa se caleasca. Cand varza e fiarta, mai lasa cratita 30 minute in cuptor, sa prinda o crusta maronie, asa, pentru aspect.

Servim fierbinte, cu ardei iuti, mamaliguta si smantana daca va place. Recomandam si sarmale in foi de varza murata.

Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Pentru acest fel de mancare, cuptorul este cel mai potrivit. Am facut o data mancarea asta si pe ochiul de la aragaz, insa varza nu a fost la fel de patrunsa si de frageda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata calita cu coaste de porc, reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste şi fleica de porc cu varză