Oh la la de cand vroiam sa fac varza murata.
Noroc ca fac turul lumii de retete si am dat peste aceasta reteta din Salvador.
Seamana cu varza noastra tocata si pusa la borcan. Spre deosebire de reteta noastra n-are chimen si este parfumata cu lime/lamaie verde.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/09/varza-la-borcan-ca-n-el-salvador.html
Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.
Dati pe razatoare morcovii si varza.
Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.
Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti piment dupa gust, amestecati si presati sa iasa zeama verzei.
Umpleti borcanul cu acest amestec si apasati bine. N-am pus apa, daca trebuie puneti apa fiarta si racita..
Puneti o greutate deasupra sau apasati varza cu 2 bete puse in cruce.
Acoperiti borcanul cu un prosop/tifon fin curat si fixati-l cu un elastic.
Lasati-l astfel la temperatura camerei cel putin 2 zile , maximum o saptamana.
Puneti apoi capacul si dati-l la rece. Se va conserva astfel cateva luni.
O garnitura minunata. Cand serviti adaugati un pic de ulei si de otet.