Varza dulce ca la Cluj

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 4 Ian 2019 | 3735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de varza proaspata mare
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g carne tocata de vita
  • 200 g de sunca afumata
  • 1 ceapa mare
  • 200 g de orez
  • sare, piper dupa gust
  • paprika afumata
  • 2 crengute de cimbru uscat
  • 800 ml sos de rosii de casa - reteta aici
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce ca la Cluj:

Se curata ceapa si se taie marunt.

Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare si se lasa cateva minute. Intr-o cratita puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei, caliti jumatate din ceapa si adaugati varza. Puneti piper, paprika, cimbru uscat. Se amesteca din cand in cand, gatiti timp de 15 minute.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiert, se strecoara si se lasa deoparte.

Intr-o tigaie in putin ulei puneti la calit ceapa ramasa cu sunca afumata taiata bucatele.

Colorati, adaugati apoi carnea tocata si cimbrul uscat. Reveniti pana cand carnea isi schimba culoarea, puneti piper , paprika, atentie la sare caci sunca este deja sarata.

Se unge un vas de yena cu ulei si se adauga un strat de varza. Se stropeste cu suc de rosii, se adauga jumatate din carnea tocata, se pune un strat de orez,  din nou un strat de varza, suc de rosii , restul de carne si restul de orez. Deasupra se pune un ultim strat de varza peste care se toarna si restul de sos de rosii.

Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 1h-1 h20.

Am acoperit vasul 40 de minute, apoi l-am descoperit ca sa se rumeneasca la suprafata.

Verificati si adaugati apa fiarta dacca trebuie (n-am pus).

Se serveste calda cu smantana si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

RuxyRux 1

05.01.2019, 16:30

De-ai stii ce pofta am!

Rocsi 1

05.01.2019, 19:31

De cand tot imi doresc sa o incerc si eu, dar inca nu i-a venit randul!

mirela0911 1

06.01.2019, 19:16

Asa-i ca e buna? Ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de curcan