Spălaţi spanacul şi leurda, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert, adăugaţi sare şi când clocoteşte adăugaţi spanacul pe care îl lăsaţi 3 minute să fiarbă.
Scoateţi şi scurgeţi de apă spanacul, apoi, după ce se răceşte, îl tocaţi. Tocaţi mărunt leurda şi usturoiul. Puneţi la foc, într-o cratiţă, frişca pentru gătit, adăugaţi leurda şi usturoiul, amestecaţi două minute apoi adăugaţi spanacul tocat, piperul şi sare, dacă mai este nevoie.
Amestecaţi toate ingredientele încă un minut şi opriţi focul. Aşezaţi mancarea de spanac pe farfurii; prăjiţi într-o lingură de ulei de măsline sau poşaţi în apă cu oţet şi sare două ochiuri de ou şi le puneţi lângă spanac. Poftă bună!