Varza de Bruxelles gratinata

de adela1981 in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2012 | 6953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr varza de Bruxelles
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sosul bechamel:
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 100 gr branza de oi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa. Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi  se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc. Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza. Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru. Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min. Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane