Varza de Bruxelles gratinata

de adela1981 in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2012 | 6909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr varza de Bruxelles
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru sosul bechamel:
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • cimbru
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • 100 gr branza de oi
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se incinge uleiul, ceapa se curata si se toaca si se adauga in uleiul incins si se lasa pana ce devine sticloasa. Se presara faina peste ceapa, se mai lasa cateva secunde, apoi  se stinge cu laptele si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se condimenteza cu sare, piper si nucsoara. Se ia de pe foc. Ouale se bat cu un praf de sare si adaugam branza. Asezam varza in vas, intre ele adaugam cate o jumatate de rosie si presaram putin cimbru. Turnam sosul bechamel apoi ouale cu branza si introducem in cuptorul incalzit 30 min. Dupa acea se scoate se presara cascavalul ras si mai introducem la cuptor pana ce se topeste cascavalul si se rumeneste.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si piept de pui