Varza de Bruxelles gratinata

de Lily_Musat in Mancaruri de legume, 11 Ian 2011 | 8680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g varza de Bruxelles congelata
  • 2 oua
  • 200 grame de cascaval ras
  • 100 grame smantana
  • o lingura de unt
  • 2 linguri de amidon sau faina (eu am avut amidon)
  • 100 ml de lapte
  • pesmet
  • piper
  • sare
  • oregano
  • putin foietaj
  • susan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Punem varza in apa fierbinte sa se opareasca pt cca 10 minute, apoi o lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un ibric punem untul la topit si adaugam amidonul, stingem cu lapte si smantana. Condimentam cu oregano, piper si sare. Cascavalul il radem marunt si il amestecam cu ouale.

Intr-un vas de jena uns cu margarina punem verzele si adaugam sosul.Pe deasupra punem cascavalul cu ou amestecat. Presaram pesmetul pe deasupra.Taiem fasii din foietaj si le punem deasupra, presaram susan... Incingem cuptorul la 200 grade si bagam vasul in cuptor, pentru cca 25 minute. Gata...acum lasam sa se raceasca bine. Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin cu dovlecel si rosii